P19 vann igen

Efter den inledande förlusten i premiären borta mot Djurgården har P19 inte förlorat igen. På lördagen tog man emot Helsingborgs IF och vände 0-1 till 3-1.
HBK inledde matchen väl och man bedrev spelet på HIF:s planhalva. Efter 13 minuter kom HIF:s första anfall och då var man skickliga nog att ta ledningen genom Anton Nilsson.

Hemmalaget trummade dock på och skapade lägen. HIF hade en farlig chans i första men skottet gick i burgaveln. HBK kvitterade innan paus när vänsterbacken Hugo Neborg läste spelet, bröt en passning och körde en lite soloräd. Hugo valde att testa den annars rätt oanvända högerfoten och smällde in ett hårt skott via stolpen.

- I paus fokuserade vi på att ta upp några få bitar samt förstärka det som varit bra. Vi hade genomfört en bra halvlek, säger Daniel Kaplinski, assisterande tränare.

HBK var ett par snäpp bättre under andra halvlek och borde kanske varit mer effektiva i sitt anfallsspel. 2-1 kom efter en hörna där David Norrman magade/lårade in bollen på bortre stolpen. 3-1 var desto vackrare med snabb spel ända nere från målvakt och Pontus Carlsson fick ett inspel snett-inåt-bakåt och placerade in matchens sista mål.

- En stark insats i spelets alla skeenden, avslutar en glad Morgan Ljungkvist i tränarstaben.

HBK P19 - Helsingborgs IF P19, 3-1 (1-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (ut 68), Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg (ut 78) - Pontus Carlsson, Albin Ahlstrand, Samuel Svensson, Leo Hedenberg (ut 84) - Lorent Mehmeti (ut 84), Albin Binnefors
Avbytare Julian Hallonlöf, Emil Annerhult (in 68), Axel Abrahamsson (in 78), Enis Krasniqi (in 84), Viggo Rolfsson (in 84), Egon Kurtulus, Noel Åberg
Mål 0-1 (13) Anton Nilsson, 1-1 (26) Hugo Neborg, 2-1 (66) David Norrman (Albin Binnefors), 3-1 (75) Pontus Carlsson (Lorent Mehmeti)