P17 vann hemma mot HIF

HBK spelade under söndagen match i P17 Allsvenskan mot Helsingborgs IF och matchen slutade med seger för Bollklubben.

Den första halvleken präglades av en del kamp där båda lagen hade bekymmer med att få i gång anfallsspelet och skapa dem där riktiga målchanserna.

HIF pressade HBK högt upp och satte hemmalaget på prov i uppspelsfasen där hemmalaget till en början hade en del bekymmer med att lösa bortalagets höga försvarsspel. Men i den 16:e matchminuten lyckades hemmalaget och Alex Hall ordna en straff som säkert skulle sättas i mål av Altin Mazreku och ge hemmalaget ledningen med 1-0.

Resultatet stod sig också till halvtidsvilan.

- I paus var vi definitivt inte nöjda med hur spelet såg ut. När vi väl tog oss förbi HIF:s välorganiserade försvar så brast vi i vår egen teknik, menar Viktor Ljung.

Den andra halvleken var fortsatt jämn och spelet var något bättre än i den första halvleken från båda lagen men båda lagen hade svårt att ta sig till de där farliga målchanserna. HBK försökte hota med bollar in i HIFs straffområde men styrdes ofta undan av bortalagets duktiga försvar.

I den 64:e minuten tilldelades också HBK en tveksam straffspark som skulle betyda 2-0 och det gjorde den också, återigen efter att Altin Mazreku slagit in den säkert i mål. 3-0 kom också en stund senare i den 69:e minuten och det var också det målet som var snyggast för dagen. Altin Mazreku serverar genom ett fint slaget inlägg, Viggo Rolfsson som tackar och nickar in 3-0 till Bollklubben.

Detta också efter att HIF spelat upp sig men har väldigt svårt att ta sig förbi och skapa målchanser då HBK:s försvar för dagen också är bra.

I den 74:e minuten tvingas HBK spela med en man mindre då Noel Wikström fått sitt andra gula kort i matchen. Men matchen slutar 3-0 till HBK:s P17 lag.

- Vi är nöjda med vårt försvarsspel på egen planhalva och att vi håller nollan. Samt att vi gör tre mål framåt och tar tre poäng. Det var en tuff och rejäl match där HIF är aggressiva och tuffa i sitt försvarsspel som ställde en del svåra frågor till våra spelare i vårt eget anfallsspel, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

HBK P17-Helsingborgs IF P17  3-0 (1-0)

Startelva Måns Ramström – Filip Andersson (ut 55), Noel Wikström (utv 74), Milanas Razinskas, Kristian Misic – Linus Abrahamsson (ut 71) , Hugo Rödin (ut 55), Filip Lennartsson (ut 60), Altin Mazreku (ut 80) – Viggo Rolfsson, Alex Hall (ut 60).

Avbytare Noa Pastuhovic, Benjamin Fazljiu (in 55), Måns Andersson (in 60), Laurent Qitaku (in 55), Adam Frånberg (in 71), Edmond Berisha (in 60), Lucas Gustafsson (in 80).

Mål 1-0 (16) Altin Mazreku, straff, 2-0 (64) Altin Mazreku, straff 3-0 (69) Viggo Rolfsson (Altin Mazreku).