P17 förlorade mot Malmö FF

HBK förlorade mot Malmö FF i en jämn match där skåningarna avgjorde i den 89:e matchminuten.
Matchen spelades på Halmstad Arena plan 2 vilket innebar gräspremiär för P17-laget. Malmö FF var det lag som startade bäst i matchen med en snabb och pigg inledning de första 25 minuterna där HBK-spelarna hade svårt att få igång något eget spel.

Men redan i den 20:e minuten tog bortalaget ledningen med 0-1 och hade några fler farligheter utan att lyckas göra fler mål på hemmalaget. Istället spelar hemmalaget upp sig bitvis och skapar ett visst tryck och oreda i Malmö FFs straffområde utan att lyckas göra mål. Den första halvleken slutar också 0-1 till bortalaget.

- En tuff inledning där vi möter ett bra och spelskickligt motstånd men där vi avslutar den första halvleken på ett bättre sätt än vi startar den, säger Tomas Carlsson i HBK-staben.

I den andra halvleken är det hemmalaget som kommer ut starkast och börjar där de avslutade den första halvleken genom att skapa farligheter och med ett mer ordnat spel. Malmö tvingas till att försvara sig medans HBK trycker på för en kvittering.

Den kommer också i matchminut 61 genom Elis Wijk efter ett fint förarbete av Benjamin Fazljiu.
- Ett mycket fint anfall som avslutas på bästa sätt, berömmer Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Efter kvitteringen så är det momentum för HBK där de trycker på för ytterligare mål framåt och det inbjuder också till ett mer böljande spel där bortalaget då och då får en kontring utan att lyckas ta sig förbi HBK-försvararna.

Hemmalaget skapar möjligheter för att göra mål men utan att få till det där sista som behövs för att få bollen att passera mållinjen. Ett mål till hängde i luften på plan 2 och det dröjde så länge som till den 89:e minuten. MFF ställde om snabbt efter en fast situation som HBK inte lyckats förvalta och Malmö får in bollen i HBK:s straffområde och MFF-spelaren tar emot bollen via knät och avslutar på bästa sätt upp i det bortre krysset. Matchen slutar 1-2 till Malmö FF.
- Väldigt surt slut på matchen och den andra halvleken där jag tycker att vi gör en väldigt bra prestation mot ett bra lag. Vi har möjligheter för att vinna den här matchen men lyckas tyvärr inte göra det, säger den assisterande tränaren Viktor Ljung.

- Jag kan bara hålla med. Prestationen är bra, förutom de första 25 minuterna, särskilt i den andra halvleken, men tyvärr så behöver vi bli mer bestämda framför vårt eget mål och mer skarpa framför motståndarnas mål, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

HBK P 17 - MALMÖ FF  1 - 2

Startelva Måns Ramström – Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Milanas Razinskas, Filip Andersson (ut 67) – Lucas Gustafsson , Måns Andersson (ut 45), Adam Frånberg, Kristian Misic (ut 54) – Linus Abrahamsson, Alex Hall (ut 9).
Avbytare Noa Pastuhovic, Fabian Johansson, Joel Kelloniemi (in 75), Filip Lennartsson (in 84), Laurent Qitaku (in 46), Elis Wijk (in 9, ut 84), Altin Mazreku (in 54)
Mål 0-1 (20), 1-1 (61) Elis Wijk (Benjamin Fazljiu) ,1-2 (89).