P16 slog HIF

På lördagen bar det ner till Sundets pärla, för match mot Helsingborg i femte omgången av Nationella serien.

HBK började klart bäst med hög och intensiv press. I minut 2 skakar HBK fram en hörna, där Lukas Ek hittar fram till William Backhausen och HBK kan göra 0-1.

- Vi har i veckan tränat just på att sätta hög press, för att vinna boll högt upp i banan för att ha närmare till motståndarmålet, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

I minut 6 vinner Lukas Ek bollen, sätter bollen i djupled till Lajin Othman som kan göra 0-2 vid den första stolpen. HBK fortsätter att styra matchbilden. Men i minut 12 så kan Helsingborg göra 1-2, i en misstänkt offside. HBK nedslås inte av detta utan har mycket boll på Helsingborgs planhalva. I minut 25, efter hårt arbete av Zack Jönsson Gustavsson var så när att göra mål när Zack var helt fri med målvakten, men avslutet gick rakt i magen på målvakten. Zack skulle få sin revansch när han i minut 34 gör 1-3.

Innan halvleken var slut så kan Lukas Ek göra 1-4.
- I pausen pratade vi om att flytta bollen snabbare och att spela enklare, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

Inledningen av andra halvlek har Helsingborg mer boll, utan att komma till några farliga lägen. I minut 55 kan sånär Nikola Vrban göra mål efter en fin prestation, men skottet går tätt över. HBK tar över bollinnehavet och spelar en trygg fotboll på offensiv planhalva.

I minut 73 kan Helsingborg reducera till 2-4, efter att många HBK-spelare agerat bolltittare. Det blir inga fler mål utan HBK kan åka hemåt mer tre poäng i och med vinsten över Helsingborg med 2-4

- Härligt att killarna gör det som vi tränar på. Framför allt den höga pressen i första halvlek där vi gör två fina mål. Alla killarna skall ha beröm hur vi tar oss an denna matchen och kämpar i 90 minuter, avslutar tränaren Fredrik Andersson

HELSINGBORGS IF-HBK P16  2 - 4

Startelva: Noa Pastuhovic, Emir El-Kathemi, Erion Maxharraj (ut 45), William Backhausen, Elliot Nilsson (ut 55) Lajin Othman (ut 45), Edis Helic (ut 45), Isaac Carlsson(ut 70) Vincent Johansson, Zack Jönsson Gustafsson (ut 80) Lukas Ek (ut 65)

Avbytare: Arvid Ekvall (in 45), Bleon Kurtulus (in 45), Dilon Ademi (in 45), Albin Hyseni(in 55), Nikola Vrban (in 65), Liam Pärna (in 80)

Målskyttar: 0-1 (2) William Backhausen (Lukas Ek), 0-2 (6) Lajin Othman (Lukas Ek) 1-3 (34) Zack Jönsson Gustafsson, 1-4 (43) Lukas Ek.