P16 föll i derby

HBK:s P16 förlorade på lördagen derbymatchen mot Falkenbergs FF med 1-2 trots att man ledde matchen med 1-0.

Inledningen av matchen är lite avvaktande. HBK kliver inte in i sin sedvanliga höga press, som vi har haft tydlig framgång med i tidigare matcher.

Det går inte alls att känna igen, killarna har inga samaktioner utan springer lite för sig själva. Efter att tag så hittar HBK sina roller och kan komma till farliga målchanser.

I minut 10 så kan Lukas Ek servera Zack Jönsson Gustafsson bollen som kan sätta 1-0 vid främre stolpen.

HBK fortsätter att skapa tryck, i minut 23 så är det ett närskott av Lukas Ek som räddas med ansiktet av en Falkenbergsspelare på mållinjen. Nära 2-0 där. HBK skapar två farliga frisparkslägen, men avsluten smiter tätt utanför.

Falkenberg sätter in lite högre press, och kan ta tillvara på ett slarvigt uppspel från HBK och göra 1-1.

HBK kan sånär ta ledningen efter att Emir El-Kathemi fick drömträff från 25 meter, Ett skott som träffar ribban och rakt ner, men ingen HBK-are kan ta till vara på den ribbreturen.

I pausen så var det många av killarna som inte alls var nöjda med sina prestationer. Snacket i paus handlade om vad som kan göras bättre och det var mycket.

- Vi spelade alldeles för långsamt, hade för många tillslag och inte alls något spring i benen, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Falkenberg startade andra halvlek bättre än HBK, och kan göra 1-2 i minut 51, mot ett tamt agerande försvarsspel.

HBK började så smått att ta över spelet i andra halvlek och är nära att kvittera när Gustav Nilsson träffar stolpen och Dilon Ademi sätter bollen återigen i stolpen på returen.

Falkenberg sjunker längre och längre ner på egen planhalva och kan freda sitt mål. Första förlusten i serien är ett faktum.

- Killarna är under utbildning och skall fortsätta att göra sitt bästa i varje situation för att ta sig vidare till nästa steg i sin utveckling. Den här förlusten sätter vi in på erfarenhetskontot och går vidare, säger tränaren Fredrik Andersson.

Assisterande tränaren Tobias Dock tillägger att det bara är till att jobba ännu hårdare på träningarna kommande vecka, för det är en ny match till helgen igen.

HBK P16-FALKENBERGS FF  1 - 2

Startelva: Adam Wihed, Emir El-Kathemi (ut 70), Bleon Kurtulus, Erion Maxharraj (ut 45), William Backhausen, Liam Pärna (ut 45), Arvid Ekvall(ut 58), Gustav Nilsson (ut 60), Vincent Johansson, Lukas Ek (ut 63) Zack Jönsson Gustafsson (ut 60)

Avbytare: Dilon Ademi (in 45), Elliot Nilsson (in 45), Edis Helic (in 58), Isaac Carlsson (in 60) Marius Lerner (in 63), Nikola Vrban (in 60), Sinisa Antunovic (in 70)

Mål 1-0 (10) Zack Jönsson Gustafsson, 1-1 (31) Melwin Kocanovic, 1-2 (51) Melwin Kocanovic

Fotot på målskytten Zack Jönsson Gustafsson är taget av Loiuse Dock.