Notiser efter HBK-Östersunds FK

I går kom årets första hemmavinst. Detta efter att HBK besegrat Östersunds FK med 2-0.
PHIL OFOSU-AYEH FICK ÄNTLIGEN visa upp sig inför sin hemmapublik. I premiären i fjor blev han skadad men nu fick han spela större delen av matchen. Han har nu spelat fyra seriematcher. Dessa matcher har resulterat i fyra vinster och noll insläppta mål.

SNITTÅLDERN I GÅR var 28,00 år och fyra av dessa kommer från vår egen verksamhet.

DET VAR FÖRSTA GÅNGEN sedan 2020 som HBK nöll nollan i tre raka matcher och vann tre raka matcher.

JOSEPH BAFFO GJORDE MÅL för andra matchen i följd. Detta har inte hänt tidigare under hans HBK-karriär. Totalt har han gjort fyra mål i seriesammahang.

INTE HELLER ERIK AHLSTRAND är den trognaste målskytten. I går var det hans första mål sedan 2019 och totalt har han nu gjort tre ml.

JONATHAN SVEDBERG TANGERADE ett HBK-rekord då det var hans 12:e match i följd som han vann. Han avslutade 2020 med nio segrar, var borta hela förra året och har i år spelat de tre senaste matcherna. Sju spelare var med om 12 segrar även 1992: Håkan Svensson, Roger Johansson, Anders Johansson (Smith), Niclas Alexandersson, Fredrik Andersson, Rasmus Svensson och Henrik Bertilsson.

EFTER GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA 2 142 ligger HBK trea i publikligan med ett snitt på 2 387 efter två hemmamatcher.

TVÅ SPELARE FICK VARNINGAR I GÅR och det var Joseph Baffo och Villiam Dahlström. Det innebär att båda dessa två står nu på två varningar och är avstängda vid nästa gula kort.