Matchdax: Skövde AIK - HBK

I morgon måndag ska HBK för första gången sedan 1973 åka till Skövde för seriematch mot stadens AIK. Då blev det 6-2 till Skövde. Därefter har HBK spelat två cupmatcher där med segrar; 1998 med 6-0 och 2009 med 2-0.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

I dagarna så är det tre år sedan (7 maj 2019) du tog över HBK. Vad ser du för skillnader i laget jämfört med då?
- När jag kom låg laget sist i Superettan och saknade självförtroende. De hade testat många olika spelsätt på kort tid. För mig gällde det att ge trygghet och tydlighet, bl.a. genom att träna hårdare. Vi har kommit en bra bit i mycket, även om vi fortfarande har en del som vi kan utveckla. Vi har stora kliv sedan 7 maj 2019 och vi vill fortsätta att ta ytterligare kliv.

Ni har tre raka vinster och tre raka nollor. Vad är det som skett jämfört med de inledande matcherna?
- Vi har gjort några små justeringar där vi fått bra utväxling. Vi har hittar nya vinklar i vårt anfallsspel och på mitten har vi kommit närmare varandra, med nästan fyra centrala mittfältare. Detta har varit gynnsamt för vårt anfallsspel.

Nu väntar Skövde AIK, nykomlingarna som leder serien, och där Tobias Linderoth är tränare. 
- När jag var i Elfsborg var "Tobbe" tränare för P17 och P19. Han är en ambitiös och duktigt tränare, en bra kille som jag har en god relation till. Han har styrt upp Skövde på ett bra sätt. De spelar ett spel där de tar rätt små risker och de jobbar hårt tillsammans.


TRUPPEN (18 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
11. Samuel KROON
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
21. Andreas BENGTSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

7. Simon LUNDEVALL
19. Albin AHLSTRAND
20. Pontus CARLSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND
28. Johan GUDMUNDSSON
29. Oscar MURRO


I FAROZONEN

Avstängd vid nästa gula kort: Joseph Baffo och Villiam Dahlström



NOTERAT

ENDAST UNDER EN SÄSONG tidigare har lagen spelat i samma serie och det var 1973. Annars har lagen även mötts i tre cupmatcher.

HBK HADE SPELAT TJUGO RAKA matcher utan förlust när de kom till Södermalms IP hösten 1973. Där var det dags för en stor förlust då västgötarna vann med klara 6-2.

I SKÖVDE AIK HAR DE EN SPELARE som inte gjort mindre än fem mål på deras fem första matcher: Jack Cooper Love. Han har dessutom spelat fram till två mål.

SKÖVDE AIK ÄR EN NY MOTSTÅNDARE för våra spelare. För Mikael Boman och Alexander Berntsson kan det bli deras 41:a motståndare i HBK-tröjan i serie- och kvalsammanhang genom åren.