Förlust för P19 i seriefinalen

I en tidig seriefinal mötte P19 IFK Göteborg på Kamratgården i Göteborg. En match där initiativet svängde mellan lagen men Göteborgarna var något bättre i båda straffområdena.
HBK inledde väl och kom till några chanser. Bäst läge hade väl Albin Binnefors som blev fri, lurade ner målvakten åt ett håll och placerade bollen åt det andra men målvakten lyckades få dit en stortå och styra bollen iväg från målet.

Istället var det "Blåvitt" som tog ledningen i deras första situation i HBK:s straffområde i den nionde minuten.

Första 25-30 var HBK något mer spelförande men halvleken avslutades med mer IFK-fördel.

- Vi var med, vi har legat under tidigare och vänt. Kunde vi förbättra några saker så kände vi ändå att det fanns hopp, säger Daniel Kaplinski.

Initiativet svängde mellan lagen och HBK luktade lite men precis som i första var IFK knivskarpa i båda straffområdena. I den 65:e minuten kom 2-0 och i 70:e kom 3-0.

HBK-spelarna samlades ihop och en eloge till att man reste sig. I 81:e minuten blev Albin Binnefors (bilden) nedriven i straffområdet och kunde själv trycka dit 3-1 på den efterföljande straffen. Det fanns lägen för 3-2, bland annat Filip Erikssons nick i 88:e minuten som målvakten gjorde en fin räddning på.

IFK höll dock ut och gick upp i serieledning. Nya tag väntar för P19 när man möter BK Häcken i nästa omgång.

IFK Göteborg - P19, 3-1 (1-0)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg - Enis Krasniqi (ut 60), Milanas Razinskas (ut 67), Samuel Svensson (ut 81), Leo Hedenberg - Viggo Rolfsson, Albin Binnefors
Avbytare Julian Hallonlöf, Axel Abrahamsson, Benjamin Fazljiu, Egon Kurtulus (in 67), Noel Åberg (in 81), Alex Hall (in 60)
Mål 1-0 (9), 2-0 (65), 3-0 (70), 3-1 (81) Albin Binnefors, straff