En poäng för P19

En tuff match borta mot IFK Norrköping? Ja, det förväntade sig ledarstaben och så blev det också i en rejäl batalj.
IFK Norrköping inledde bäst på Platinumcars Arena. HBK hade svårt att få bet i pressen och var dessutom tekniskt slarviga när man hade boll. Norrköping skapade någon chans men det var HBK som tog ledningen. Lorent Mehmeti snappade upp en andraboll på egen planhalva och drog iväg. Han passade till Albin Binnefors som passade tillbaka och Lorent kunde dra in 0-1 efter 25 minuters spel.

HBK ville bygga på detta och det blev något bättre en stund innan "Peking" avslutade halvleken bäst. Kvitteringen kom efter 36 minuter ett överlångt inlägg vars avslut tog i stolpen och returen kunde rakas in.

- Vi ville alla visa upp en bättre sida av oss i andra och pratade igenom hur vi skulle göra det, säger huvudtränare Max Lindén.

HBK började andra halvlek betydligt bättre och tog ledningen igen. Lorent Mehmeti lyckades halvbryta ett uppspel, Enis Krasniqi snappade upp den och passade till Albin Binnefors som vände runt sin försvarare inne i straffområdet och tryckte in 1-2.

HBK visade upp mer av sin identitet i andra halvleks första 25 minuter även om man hade problem med att få igång sitt spel fullt ut. Man borde kanske gjort 1-3 antingen genom ett friläge men målvaktsräddning eller en cutback där avslutet från 8-9 meter gick över.

Istället käkade sig det vita hemmalaget sig in i matchen och med drygt 10 minuter kvar så fick dem in kvitteringen och 2-2 stod sig matchen ut.

- Inte vår bästa insats över 90 minuter och även om lägena kanske fanns att få med oss tre poäng hem så är en poäng i slutändan helt okej. Fem raka matcher utan förlust (3 segrar, 2 oavgjorda) i en serie med enbart lärorika matcher, säger Daniel Kaplinski.

P19 delade resa med P17 som också mötte Norrköping och man fick se P17 vinna matchen med 9-1. Mer om den matchen kommer på hemsidan senare.

IFK Norrköping P19 - HBK P19, 2-2 (1-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, David Norrman, Axel Abrahamsson - Enis Krasniqi (ut 85), Egon Kurtulus (ut 72), Samuel Svensson, Leo Hedenberg (ut 78) - Albin Binnefors (ut 85), Lorent Mehmeti (ut 87)
Avbytare Måns Ramström, Hugo Neborg (in 85), Wilmer Hesselgren (in 78), Noel Åberg (in 85), Viggo Rolfsson (in 72), Linus Abrahamsson (in 87)
Mål 0-1 (25) Lorent Mehmeti (Albin Binnefors), 1-1 (35), 1-2 (48) Albin Binnefors (Enis Krasniqi), 2-2 (80)