Emmy Zetterberg visade vägen

HBKs damlag tog en prestigefylld seger på lördagen genom att besegra Laholms FK med 1 – 0. Stor matchvinnare blev Emmy Zetterberg som gjorde matchens enda mål i 86: minuten.

HBK inledde starkast och hade fyra avslut mot mål redan innan sju minuter var spelade. Halvleken präglades av kamp där inget av lagen var beredda att ge något till motståndarna. HBK spelade sig till några chanser och Laholm hade sina främsta genom fasta situationer där de visar tyngd och hade flera möjligheter till mål.

- Vi visste att Laholm är ett av seriens bästa lag på hörnor men litade på vår organisation och spelarnas mod. Denna match klarade vi att hålla nollan genom god inställning, bra prestationer och en portion tur, menar Fredrik Andersson.

I andra halvlek hade lagen kommandot i olika perioder. HBK startade bäst men LFK hade övertag där främst hörnor skapade ett tryck och målchanser. Laholm hade under matchen flera lägen där antingen Charlotte Delin i bortamålet stod i vägen eller där stolpe och ribba hjälpte till.

HBK såg allt starkare ut och efter ca 70 minuter hade laget en bra period och spelade matchens bästa fotboll. Det kunde resulterat i utdelning men det skapades för få målchanser. I slutskedet driver Hanna Comnell upp bollen och serverar Elsa Karlsson i djupled. Elsa i sin tur lägger, osjälviskt, en perfekt passning till Emmy Zetterberg som löpt sig fri på bakre stolpen och behärskat placerar bollen i mål.

Emmy Zetterberg som endast tränat några veckor gjorde comeback och visade matchen igenom vilken enorm fotbollstalang hon är. Hon har en fin teknik och en speluppfattning som väldigt få, när hon får fler matchminuter kommer hon bara bli bättre o bättre.

-Fotboll och vinster betyder mycket men när Emmy fick spela igen efter en lång tid med skador av olika slag så känner jag så mycket för människan. Hon var tillbaka igen och fick dessutom avgöra, det var nästan så det kom en tår i ögonvrån, säger HBK-tränaren lite rörd.

Emmy har bott på Hawaii det senaste året och har inte haft fotboll som prioritet. När hon gjorde sina första träningar så var det mest för att hålla igång men visade direkt upp en kvalitet som gjorde både tränare och medspelarna imponerade.

Samtliga i truppen förtjänar berömför en stark gemensam prestation.

LAHOLMS FK - HBK DAM  0 - 1

Charlotte Delin – Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Nellie Granstam, Emmy Zetterberg, Nellie Andersson – Elsa Karlsson.

Avb. Ella Oscarsson, Ebba Sandgren, Izabella Patel, Emmy Ecklein, Ida von Schedvin, Vilma Lundh

Mål 0-1 (86) Emmy Zetterberg