Vinst igen för P16

HBK:s P16-lag befäster sin andra plats i serien efter att under helgen besegrat Ängelholms FF med klara 5-0.

P16 åkte till Ängelholm för nionde omgången av Nationella serien.

- Före matchen snackade vi om hur viktig starten är i matchen, att göra saker med kvalité och ha tempo, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

Vilken start det blev. Redan i minut 2 så hittade Marius Lerner in till Albin Hyseni och 0-1. HBK trummade på och kunde göra 0-2 i minut 7, där återigen Marius assisterade, denna gången till Edmond Berisha (bilden).

- Utmaningen var att fortsätta ha fart i det vi gör, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Tempot sjönk något i slutet av första halvlek, en halvlek som HBK dominerade, Ängelholm hade inte något avslut på mål.

Paussnacket bestod av att fortsätta driva tempo, göra saker noggrannare och vara påkopplade hela matchen.

Andra halvlek hade HBK bollen på offensiv planhalva i stort sett hela tiden. I minut 50 gör Edmond 0-3 på ett mönsteranfall. Där EmirEl-Kathemi löper sig förbi sin försvarare sätter in en cutback, där Marius snyggt hoppar över bollen och Edmond enkelt kan göra mål.

I minut 62 får HBK en straff, där Vincent Johansson blir nerriven och Lukas Ek enkelt kan rulla in 0-4. HBK gör sex byten från minut 65-75 och i minut 84 kan Dilon Ademi göra slutresultatet 0-5

- Vi gör en klart godkänd match, där många är med och bidrar. Vi håller fokus och gör det svårt för Ängelholm idag, säger Fredrik Andersson.

ÄNGELHOLMS FF - HBK P16  0 - 5

Startelva Julian Hallonlöf, Emir El-Kathemi (ut 72),Albin Hyseni, William Backhausen, Sinisa Antunovic (ut 70), Marius Lerner (ut 52), Gustav Nilsson (ut 70), Isaac Carlsson, Vincent Johansson (ut 75), Edmond Berisha (ut 65), Lukas Ek (ut 75).

Avbytare Dilon Ademi (in 65), Elliot Nilsson (in 70), Edis Helic (in 70), Erion Maxharraj (in 72), Wilton Ljunggren (in 75), Lajin Othman (in 75)

Mål 0-1 (2) Albin Hyseni (Marius Lerner), 0-2 (7) Edmond Berisha (Marius Lerner), 0-3 (50) Edmond Berisha (Emir El-Kathemi), 0-4 (62) Straff Lukas Ek, 0-5 (84) Dilon Ademi