Trelleborg bröt fina sviten

Det såg länge bra ut för HBK med en 1-0 ledning fram till 86:e minuten. Kanske inte riktigt rättvist men Trelleborg kom tillbaka och hann på övertid göra avgörande 2-1 målet. Därmed sprack den förlustfria sviten på åtta matcher.

Under första halvlek Trelleborg var det bättre laget och hade mycket boll men det tog stopp utanför straffområdet. HBK hade en nick utanför av Sadat Karim och några hörnor på slutet.

Trelleborg hade ett par skott av Simon Amin och den stora chansen kom med tre minuter kvar när Thomas Boakye tappade boll till den förre Bollklubbaren Johan Blomberg som kunde blivit helt ren men Boakye kämpade tillbaka och kunde avväpna honom.

Efter hand jämnade det ut sig men HBK fick inte riktigt till det och bortalaget var hetast på andrabollar. Noterbart är att HBK drog på sig tre varningar för Villiam Dahlström, Samuel Kroon och Joseph Baffo.

Efter paus började HBK piggt och fick i 57:e minuten till ett bra anfall där Sadat Karim nickskarvade Kroons inlägg bara någon decimeter utanför.

Några minuter senare kom Trelleborg runt på vänsterkanten och spelade in till Haris Brkic som i fritt läge fick hela foten under bollen och HBK kunde andas ut.

I stället tog HBK ledningen minuten senare när Jonathan Svedberg fick tag i en andraboll, drog sig in i straffområdet och sköt via bortre stolpen i mål.

Bara ett par minuter senare kunde Pontus blivit målskytt när han efter Baffos nickpassning i ett bra läge sköt över.

Trelleborg försökte trycka på men HBK låg bra i sina positioner. HBK fick en jättechans (84) när Dahlström kom ner på kanten och slog ett inlägg till Sadat som i bra läge stötte bollen mot mål men målvakten gjorde en reflexräddning. Allt såg då bra ut.

Så blev det inte.

I 86:e minuten kom kvitteringen efter en hörna där Herman Hallberg sköt ett skott som gick rätt igenom högen av en spelare och där en offsideståendespelare duckade, vilket gjorde att HBK ville ha det till offside.

I 92:a minuten kom 1-2 efter ett frisparksinlägg där Niclas Mortensen nådde högst med huvudet och kunde nicka in det avgörande målet.

Med tillägg på sju minuter försökte HBK forcera men kom aldrig riktigt nära, utan årets andra förlust var ett faktum.

HBK - TRELLEBORGS FF  1 - 2

Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu Ayeh (Alexander Berntsson, 93), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Thomas Boakye - Samuel Kroon (Pontus Carlsson, 69), Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Joel Allansson - Villiam Dahlström (Alexander Johansson, 88), Sadat Karim (Mikael Boman, 88)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Andreas Bengtsson, Kazper Karlsson
Varningar Villiam Dahlström (25), Samuel Kroon (29), Joseph Baffo (42)
Mål 1-0 (62) Jonathan Svedberg, 1-1 (86) Herman Hallberg, 1-2 (92) Niclas Mortensen