Svedberg förlänger

Efter i stort sett en skadefrånvaro på ett år har Jonathan Svedberg kommit tillbaka med bravur under våren. Detta har nu resulterat i en kontraktsförlängning fram t o m säsongen 2024.
- Det känns väldigt bra. Jag har varit i HBK en längre tid och jag känner mig trygg i miljön. Jag är tacksam att efter min skada kunna förlänga ytterligare 2,5 år, då kan jag utvecklas ännu mer, säger "Jonte" efter att ha satt bläcket på kontraktet.

Det var en glad HBK-manager i Magnus Haglund som kommenterade kontraktsskrivningen.
- Vi är väldigt glada för detta. Jonathan har kommit starkt tillbaka efter sin skada och visat under våren att han är viktig spelare för oss. Vi ser positivt på framtiden med att Jonathan är hos oss. Dessutom är det extra glädjande att det är en egen spelare som varit i klubben i många år, säger Haglund.

För Jonathans del missade han hela förra säsongen, började årets säsong på bänken men kom sen med i tredje omgången borta mot Dalkurd. Sen har han varit med men missade matcherna mot Öster och Västerås.
- Det har känns bra även om det finns saker att jobba med. Jag har en bra grund och kroppen känns bra.

Kom uppehållet lägligt för dig med tanke på din skada?
- Det måste jag säga då jag inte spelat så mycket tidigare. Jag har nu kunna återhämta mig och bygga upp mig ännu mer.

På tisdag är det dags för Superettan igen. Känslan?
- Fantastiskt kul att få starta "höstdelen" och skönt att få börja hemma på Örjans vall, där är vi starka. Det känns väldigt bra för mig och även i truppen, säger Jonathan Svedberg, som i dag blev klart för spel i HBK i ytterligare 2,5 säsong.