Spelledigt för damlaget

HBK:s damlag har inlett årets seriespel som förväntat eller bättre. Sju vinster på de nio inledande omgångarna placerar laget på en andraplats i serien. 

- Vi lägger ingen större vikt vid tabellen redan, det är bara spekulation i hur serien kommer se ut när det är dags för bokslut. Det är så jämnt i serien och 39 poäng kvar att spela om. Förlorar vi över hälften av matcherna som är kvar så riskerar vi att åka ur. Vinner vi över hälften så är vi ett topplag, vinner vi alla så kan vi vinna serien. Som sagt, spekulation som inte ger oss någonting, menar Fredrik Andersson, tränare för damlaget.


Damlaget skulle mött IS Halmia på söndag men den är flyttad till 2 augusti för att ingå i 100-årsfirandet av Örjans vall. Istället är det fokus på träningarna med att behålla den höga fysiska status som spelarna byggt upp tillsammans med att fortsätta utveckla lagets spel.


Innan det är dags för sommarvila så återstår två matcher. Nästa helg väntar Eskilsminne IF hemma och fem dagar senare är det bortamatch mot BK Astrio.