P19 förlorade

Efter en minnesrik vecka med turneringsseger i Holland så väntade serielunken igen för P19.
Efter en väldigt tuff start där man inte kom upp i nivå och sedan att Öster var bra så låg man under med 0-2 efter 17 minuter.

HBK jobbade dock in sig i matchen och skapade lite chanser innan paus.

- Ingen bra inledning av oss och Öster straffade oss hårt. Vi önskade en annan prestation efter paus, säger Daniel Kaplinski i ledarstaben.

HBK var betydligt piggare efter paus och tryckte ner Öster i stort sett hela andra halvlek. Man skapade chans på chans men bollen ville inte över mållinjen. Delvis på grund av uppoffrande försvarsspel och delvis bristande kvalitet i avslutslägena.

Reduceringen kom dock i minut 69 när Lorent Mehmeti förvaltade straffen han själv skaffat.

Efter 1-2 var det en kamp mot klockan och ett tätt Östersförsvar men smålänningarna höll undan matchen ut.

- Vi höjer oss rejält prestationsmässigt men måste bli mer kliniska i sista tredjedelen både när det gäller att skapa lägen och avsluta lägen, säger Morgan Ljungkvist i tränarstaben.

Det är en intensiv matchperiod för P19 med fem matcher på 14 dagar. På onsdag väntar bortamatch mot Täby FK.

P19 - Östers IF 1-2 (0-2)

Startelva Petter Andersson - Emil Annerhult, Filip Eriksson (ut 46), David Norrman, Hugo Neborg - Viggo Rolfsson, Leo Hedenberg, Noel Åberg, Enis Krasniqi - Lorent Mehmeti, Alex Hall
Avbytare Zackarias Nilsson, Axel Abrahamsson, Wilmer Hesselgren (in 46), Hugo Rödin, Filip Lennartsson, Elis Wijk
Mål 0-1 (15), 0-2 (17), 1-2 (69) Lorent Mehmeti, straff