P17 vidare i DM

På onsdagen begav sig U17 till Särö IP för match mot Kullavik U17. En match där HBK till slut står som segrare med 2-3 (1-2) och belönas med en semifinal plats i nästa omgång.
Fotocred: Louise Dock. Edmond Berisha i en tidigare match i år.

- En fin idrottsplats och bra gräsplan. Kul att många spelare får nyttig speltid och dessutom att någraU16 spelare får känna på U17 spel, säger Fredrik Andersson assisterande för dagen i U17.

Redan innan matchen hunnit sätta sig placerade Edmond Berisha behärskat in 0-1 till gästerna. HBK med klart mest bollinnehav hade svårt att komma igenom ett väl kompakt jobbande Kullavik i första halvlek. När halva första halvlek hade gått vann hemmalaget bollen på mittplan och genom en fin omställning gör man 1-1. Innan paus vilan ville dock inte Elis Wijk var sämre än anfallskollegan (Berisha) på topp och placerade in 1-2.

- Ett väl kämpande Kullavik gör det svårt för oss med sin fysik och offervilja under första halvlek, kommenterar Tomas Carlsson assisterande tränare i U17.

Efter lite prat och justeringar i paus startade HBK bra i andra halvlek och skapade ett gäng halvchanser dock utan utdelning. Kullavik stack åter upp efter knappa timmen spelad. Man hittade fram längs vänsterkanten och bollen hittar nätmaskorna bakom en annars stabil Noa Pastuhovic i målet. Bara några minuter senare fick Elis Wijk pannan på Lucas Gustafsson fina hörna och satte 2-3 tillHBK. Ett resultat som sen stod sig matchen ut.

- Ett hårt kämpande Kullavik gör det svårt för oss idag. Vi är glada för avancemanget men det finns saker att förbättra inför kommande matcher till helgen, summerar Mattias Olofsson i HBK lägret.

Kullavik P17- HBK P17 2-3 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic - Joel Kelloniemi, Bleon Kurtulus (70), Fabian Johansson, Emir El-Kathemi (65) - Lucas Gustafsson (70), Filip Lennartsson, Adam Frånberg (65), Måns Andersson (65) - Elis Wijk, Edmond Berisha
Avbytare Benjamin Fazliju (30), Lucas Ek (20), Gustav Nilsson (25), Vincent Johansson (25), Albin Hyseni (20)
Mål 0-1 (5) Edmond Berisha (Lucas Gustafsson), 1-1 (22), 1-2 (42) Elis Wijk (Adam Frånberg), 2-2 (56), 2-3 (60) Elis Wijk (Lucas Gustafsson)