P17 kryssade mot Lunds BK

HBK spelade under söndagen bortamatch mot Lunds BK i P17-Allsvenskan. Matchen slutade oavgjort efter att Lunds BK kvitterat på sista sparken.

Den första halvleken bestod av ett stort bollinnehav av HBK som försökte bryta ner ett kompakt och lågt stående Lunds BK där hemmalaget hade riktat in sig på kontringar. HBK tryckte på och försökte att skapa chanser samtidigt som Lund försvarade sitt eget mål på ett bra och uppoffrande sätt. Lund stack då och då upp i snabba omställningar men utan att komma till några direkta farligheter. HBK hade däremot två bra möjligheter att göra mål men utan att lyckas. 0-0 stod sig till halvtidsvilan.

- I paus pratade vi om att vi ville höja kvalitén och hastigheten på våra aktioner för att få bollen i mål säger HBK-ledarna.

Den andra halvleken startar likt den första med HBK som styr matchen men skillnaden mot den första är att bortalaget lyckas spräcka nollan och göra 0-1 genom ett distansavslut av Altin Mazreku i den 49:e minuten. Därefter trycker HBK på för ytterligare mål men Lund försvaret är bra och gör det svårt för HBK att skapa de där riktigt heta målchanserna. Men i den 61:e matchminuten placerar Alex Hall mycket behärskat upp bollen i målvaktens västra kryss vilket innebar 0-2 till Bollklubben.

De sista tio minuterna av matchen blir väldigt dramatiska i matchen där Lunds BK lyckas reducera med tio minuter kvar och därmed får möjlighet till en slutforcering.

HBKs försvar står bra upp mot forceringen och det skapas en farlig möjlighet till hemmalaget men utan att resultera i något mål. Men på stopptid i den 92:a tilläggsminuten får hemmalaget en hörna där de lyfter upp hela laget samt målvakten för att forcera in kvitteringen och lyckas med detta och kvitterar till 2-2. Matchen slutar därmed oavgjort.

-Otroligt tungt och tufft att släppa till en kvittering på matchens sista tillslag. Första halvlek känns bra förutom att vi inte lyckas göra mål och i den andra halvleken gör vi två mål och har en 0-2 ledning som känns stabil. Det var en tuff avslutning på matchen för våra killar där vi ger dem ett lite för enkelt 1-2 mål så att de kan forcera då de får vittring och inte har något att förlora de sista minuterna. Vi får ta nya tag och ladda för GAIS hemma på söndag, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

LUNDS BK - HBK P17  2 - 2

Startelva Måns Ramström – Filip Andersson (ut 82), Fabian Johansson, Milanas Razinskas, Kristian Misic – Lucas Gustafsson (ut 90) , Hugo Rödin, Laurent Qitaku (ut 73), Altin Mazreku – Edmond Berisha (ut 89), Alex Hall (ut 71).

Avbytare Julian Hallonlöf, Joel Kelloniemi (in 82), Noel Wikström (in 90), Adam Frånberg (in 73), Filip Lennartsson, Elis Wijk(in 71), Marius Lerner (in 89).

Mål 0-1 (49) Altin Mazreku (Laurent Qitaku), 0-2 (61) Alex Hall, 1-2 (80), 2-2 (92).