P17 bortaslog Trelleborg

HBK begav sig under söndagen till Trelleborg och Vångavallen för att möta Trelleborgs FF i P17 Allsvenskan. Det slutade med tre sköna poäng för HBK.
Fotocred: Louise Dock. Edmond Berisha, segerskytt mot Trelleborg.

HBK:s P17 kom från två raka kryss och var ute efter en seger i matchen mot TFF. Den första halvleken bestod mestadels av kamp mellan de båda lagen men där det också visades upp en del fina aktioner i såväl försvarsspelet och anfallsspelet av de båda lagen. Närmast ett ledningsmål var bortalaget efter att de för dagen gulklädda HBK-spelarna rullat upp TFF-försvaret och friställt Edmond Berisha som förpassade bollen precis utanför den bortre stolpen.

Istället var det Trelleborgs FF som kunde ta ledningen i den 10:e minuten efter en hörna. Kvitteringen skulle inte dröja länge efter att Edmond Berisha blivit fälld i straffområdet och Filip Andersson behärskat tog hand om straffen och satte 1-1. 1-1 såg ut att stå sig till paus men Elis Wijk ville annat och gav de gulklädda bollklubbarna ledningen i den 44:e minuten där han satte 1-2 som stod sig till halvtidsvilan.

- En första halvlek som är ganska fysisk där TFF är farliga på sina fasta situationer men där vi är bra i vårt spel på offensiv planhalva, menar den assisterande tränaren Viktor Ljung.

Den andra halvleken startade i ett högt tempo där också hemmalaget i den 50:e minuten kvitterade till 2-2 genom ett kanonskott i det bortre krysset.

- Där är det bara att lyfta på hatten, kommenterar Tomas Carlsson på HBK-bänken.

Efter det så var det HBK som tryckte på för ett ledningsmål men TFF var inte heller ofarliga framåt. TFF lyckades också ta ledningen i den 69:e minuten genom ett inspel från högerkanten där en blå spelare i hemmalaget varförst på bollen i HBK:s straffområde och kunde styra in 3-2 till hemmalaget.

Därefter gör bortalaget ett par byten för att få in ny energi och bortalaget kvitterade också på straff i minut 82 och återigen så satte Filip Andersson straffen säkert i mål och strax därefter i den 84:e minuten ville Edmond Berisha ta revansch på sitt missade läge i den första halvleken och gjorde 3-4 till Bollklubben efter ett mycket vackert avslut i det bortre hörnet. 3-4 blev också slutresultatet i matchen.

- Mycket välbehövligt med tre poäng efter två raka kryss i serien. Vi kommer också från tre matcher på sju dagar där vi har ett sjuk- och skadeläge som är tufft men där våra spelare verkligen tar sig an uppgifterna och ger allt. Beröm till killarna efter den här insatsen som vi visste skulle bli tuff på förhand, avslutar Alexander Sakac som är huvudtränare i HBK P17.

Trelleborgs FF P17 - HBK P17 3-4 (1-2)

Startelva Noa Pastuhovic– Joel Kelloniemi (ut 76), Fabian Johansson, Noel Wikström, Filip Andersson – Nikola Vrban (ut 62), Laurent Qitaku, Filip Lennartsson (ut 76), Adam Frånberg – Edmond Berisha, Elis Wijk.

Avbytare Adam Wihed, Emir El-Kathemi (in 76), Bleon Kurtulus (in 76), Lukas Ek (in 62), Gustav Nilsson, Linus Abrahamsson.

Mål 1-0 (10), 1-1 (16) Filip Andersson, straff, 1-2 (44) Elis Wijk (Filip Andersson), 2-2 (50), 3-2 (69), 3-3 (82) Filip Andersson, straff, 3-4 (84) Edmond Berisha (Filip Andersson).