Oavgjort för dam mot Astrio

I sista matchen före uppehållet så blev det oavgjort mot BK Astrio.

HBK började klart bäst och gjorde också 0 – 1 som efter lång konversation mellan domare och assisterande dömdes bort.

- Det bortdömda målet påverkade oss lite för mycket och tog energi från vårt spel, säger Fredrik Andersson.

Efter ca 20 minuter jämnade spelet ut sig men första halvlek är HBK det bättre laget. Andra halvlek är jämnare spelmässigt och Astrio är hela tiden farliga i sina omställningar. Hemmalaget tar ledningen efter att hypersnabba och duktiga Nova Rolfsson petat in en retur.

HBK gick ner på trebackslinje och skapade flera målchanser men Astrio skapade också en handfull lägen. Med kvarten kvar rivs Klara Nyberg ner i friläge just på straffområdeslinjen. Domaren dömer frispark och Emmy Zetterberg får förtroendet att förvalta frisparken och gör det på bästa sätt. Ett skott i målvaktens vänstrahörn som hon inte kan hålla utan ställningen är 1 – 1.

Sista kvarten ser nästan ut som en handbollsmatch med vartannat anfall där båda lagen går för seger.

- Kul för publiken men lite för öppet för mig som tränare, säger Fidde. I den här delen av matchen kunde båda lagen ha gjort mål men det är nog rättvist med en poäng till vardera lagen.

På förhand borde HBK vunnit men Astrio är duktiga på att få matchen dit dom vill och har ett sylvasst omställningsspel.

Nu väntar några veckors ledigt och nästa match i ett derby mot Halmia på Örjans vall.