Nu kör A-laget i gång igen

Efter matchen mot Västerås SK gick A-truppen på semester. En skön ledighet på tio dagar är nu över och under eftermiddagen sätts träningen i gång igen.
- Det har varit viktigt med semester. Vi har en väldigt energirik och krävande spelstil vilket gjorde att efter ett antal täta matcher, framför allt för de spelarna som kommit tillbaka efter ett längre skadeuppehåll och spelat mycket i den perioden, de blev slitna och behövde ett uppehåll. Det kom ganska välbehövligt. Nu startar vi upp igen med en frisk trupp och det känns förstås väldigt bra, säger Magnus Haglund.

Hur ser då upplägget ut inför omstarten av Superettan?
- De första två veckorna tränar vi lite tuffare. I dag blir kanske mer ett pass av kom-i-gång-karaktär men sen blir det två ganska tuffa veckor, innan vi försöker lätta lite på träningen inför Trelleborgsmatchen för att pricka formen.

Under de här veckorna kommer två matcher att spelas. Först borta mot BK Häcken torsdag 16 juni och sen hemma mot IFK Värnamo tisdag 21 juni. Båda matcherna har avsparkstid kl. 14.00.
- Vi gillar att möta starkt motstånd och de gjorde vi på försäsongen också. Det innebär att det kan få konsekvenser på resultaten i de matcherna, men vi försöker vässa oss så att vi får upp farten och ställs inför tuffa utmaningar i träningsmatcherna för att vara klara när det sen gäller mot Trelleborg.