Notiser efter HBK - Trelleborgs FF

Det blev förlust i gårdagens match mot Trelleborgs FF i en match som länge såg ut att sluta med seger. Efter att HBK själva hämtat upp underläge i matcherna mot ÖIS och Västerås i slutminuterna fick de själva bita i det sura äpplet i går kväll.
JONATHAN SVEDBERG GJORDE SITT FÖRSTA mål i seriesammanhang sedan i september 2018. Då var det mot GAIS och när han gjorde 1-0 i går mot Trelleborgs FF såg det lovande ut att hans segersvit på femton raka vinstmatcher skulle förlängas, men icke.

GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA 3 433 var den högsta för HBK i år. Det var den högsta i Superettan-sammanhang sedan i september 2019 mot Varbergs BoIS (4 689) men det beror till stor del på pandemin.

TRE SPELARE FICK GULT KORT och för Villiam Dahlström innebär att han tvingas stå över nästa match mot Jönköpings Södra IF. För Joseph Baffo och Samuel Kroon innebär deras varningar att de blir avstängda efter nästa varning.

FÖR ANDRA GÅNGEN I ÅR så tappade HBK en 1-0 ledning till förlust 1-2. Den förra matchen var hemmapremiären mot Norrby IF.

DET VAR ANDRA MATCHEN I FÖLJD som Trelleborgs FF vinner på Örjans vall. Innan dess hade HBK tio raka matcher utan hemmaförlust.

DET BLEV INGA MÅL under första halvlek för HBK:s del och hittills i år har det endast blivit sex mål före paus. Däremot är HBK bättre efter paus där det hittills blivit sexton mål.

GÅRDAGENS SNITTÅLDER på startelvan var 28,09 år och det var fyra egna Akademispelare som startade matchen.

MATCHEN MOT TRELLEBORGS FF dömdes av Tess Olofsson, som därmed var den förste kvinnlige huvuddomaren på hemmaplan i seriesammanhang för HBK. Tess dömde även matchen i tredje omgången mot Dalkurd FF i Uppsala när den fina förlustfria sviten startade och nu fick hon också vara med när den bröts.