HBK tappade i slutet

Det blev förlust för HBK mot Häcken när de möttes på torsdagen. Under matchens sista tio minuter gjorde Häcken matchens båda mål och vann rättvist. Båda lagen missade en straff i första halvlek.
Magnus Haglund såg fram emot matchen när han pratade med GP:s reporter strax före match.
- Det är en fin match för oss att möta det bästa laget hittills. Nu är det en mindre försäsong och vi får en genomförare som ett led i vår uppladdning.

- I dag har vi några unga härliga spelare från start i Pontus Carlsson och Kazper Karlsson, de får chansen i dag och får lite speltid, sa Haglund före match och som i dag satsade på tre mittbackar och två wingbackar på kanterna inför en handfull trogna supporters på plats.

Som förväntat var det Häcken som tog tag i taktpinnen direkt och förde spelet, vilket gjorde att HBK fick försvara sig. Om HBK vann bollen så hade de svårt att behålla den inom laget. Första gången kom i tionde minuten när ett frisparksinlägg ledde till hörna men som Häcken kunde rensa bort.

HBK kunde därefter lyfta upp spelet lite mer  och fick en straffspark efter ett slarv i Häcken-försvaret.

Joseph Baffo fick återigen förtroende men denna gång sköts bollen högt över mål och det var fortfarande 0-0. Nästa stora chans fick Gustav Berggren i hemmalaget som fick ett inspel och helt fri med Malkolm Nilsson Säfqvist lyckades den senare styra bollen i ribban och till hörna.

Häcken tog över igen och i 33:e minuten slog Mikkel Rygaard Jensen ett inlägg över "Malle" och i den bortre stolpen innan den parallellt med mållinjen gick ut igen.

HBK stack upp i några fina omställningar och med fem minuter kvar fick Häcken en straff efter en nerdragning i straffområdet. Leo Bengtsson kopierade Baffo och sköt över.

Det blev inga mål före paus trots två straffar, en stolpträff och en ribbträff.

Inför andra halvlek gjordes ett dubbelbyte då Andreas Bengtsson och Thomas Boakye kom in i stället för Marcus Olsson och Kazper Karlsson. De två inbytta spelarna missade ju som bekant de sista matcherna under våren p.g.a. skador. I hemmalaget gjordes hela åtta byten.

Häcken hade några bra skott i inledningen av andra och den stora chansen fick Ibrahim Sadiq (51) när han i rent läge sköt utanför "Malles" bortre stolpe.

Nästa chans fick Sadat Karim (53) som efter en inspel av Phil Ofosu-Ayeh vände sig om och klippte till men målvakten Peter Abrahamsson var med nere vid ena stolpen.

Fyra minuter senare hade HBK en frispark strax utanför straffområdet ut till vänster men Pontus Carlssons skott gick en bit över.

Häckens nästa stora chans kom (69) när Momodou Sonko kom fri efter ett instick men där Malkolm Nilsson Säfqvist svarade för en härlig benparad.

HBK gjorde tre nya byten, in med Taulant Parallangaj, Melvin Sjöland och Mikael Boman inom några minuter.

Just de två sistnämnda var med i nästa stora chans där Boman och Baokye samarbetade och där Boman spelade fram Melvin Sjöland i bra läge inne i boxen men skottet gick en bit utanför.

Häcken hade under andra halvlek ett antal skott utanför och i 79:e minuten fick de utdelning. Blair Turgott fick ett inspel på sig, vände sig om och klippte in bollen vid "Malles" ena stolpe. Turgott hade i anfallet efter ett härligt skott som "Malle" räddade till hörna. Vid nästa hörna igen kom 2-0 efter en tillknäppt situation och där bollen knappt var över mållinjen.

Malkolm Nilsson fick göra ett par fina räddningar till under slutet, där även unge Leo Hedenberg fick göra debut i A-laget.

HBK orkade inte i slutet stå emot Häckens offensiv och fick mest försvara sig men några fler mål blev det inte denna torsdagseftermiddag.

Som sin helhet ganska rättvist men det är inte lätt att stå emot de allsvenska serieledarna. I HBK-laget var det inte mindre än fem spelare som spelade i vår Akademi under förra året, vilket än en gång är väldigt positivt.

BK HÄCKEN - HBK  2 - 0
Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh (Leo Hedenberg, 83), Alexander Berntsson (Taulant Parallangaj, 73), Andreas Johansson, Joseph Baffo, Marcus Olsson (Andreas Bengtsson, 46) - Samuel Kroon (Melvin Sjöland, 73), Kazper Karlsson (Thomas Boakye, 46), Pontus Carlsson - Joel Allansson - Sadat Karim (Mikael Boman, 70)