Femte raka segern och nollan

Damlaget fortsätter samla poäng och i seriens nionde omgång kom sjunde segern när man slog Lörby IF med 3-0. Vad som är anmärkningsvärt är ju fem raka vinster och dessutom hållen nolla bakåt i samtliga fem.

Samtidigt är det fortsatt fokus på att samla så många poäng som överhuvudtaget är möjligt.

- Det är en svår uppgift att vara bland de fem bästa lagen i serien och i varje omgång kan stora omkastningar ske i tabellen, därför är den inte intressant ännu, säger tränaren Fredrik Andersson.


HBK startade i högsta fart och redan efter 29 sekunder sliter sig Nellie Granstam loss och avslutar bra men där hemmamålvakten gör en fantastisk räddning. Under första halvlek har HBK tolv avslut men hemmalagets målvakt håller nollan och det är 0-0 i paus. 


HBK är fast beslutsamma om att fortsätta andra halvlek på samma sätt som i första eftersom chans efter chans radats upp. Det ger omgående utdelning då Elsa Karlsson (bilden) snappar upp en retur från Klara Nybergs avslut och iskallt rullar in 0– 1.


Drygt tio minuter senare gör Emmy Zetterberg 0-2 på ett skott utifrån som touchar en hemmaspelare efter fint förarbete, återigen av Elsa Karlsson.

I matchens 73:e minut gör Sandra Holm mål efter ett fint anfall där ”lillasyster” Saga Holm står för framspelningen.


Matchen är avgjord och HBK har total dominans i matchen. Det kunde blivit fler mål men stor eloge till Lörby som aldrig ger upp utan fortsätter kämpa och slita i samtliga 90 minuter.

- Jag är så stolt över mina spelare som har odlat en stark träningsmentalitet och visar en enorm hängivenhet i matcher och sliter samtliga minuter i matcherna. Det är också positivt att vi har en stark bänk med spelare som kommer in och verkligen presterar. Det kommer vara nyckeln för att klara av en lång säsong med stor press i varje match.


Vill du ge någon extra beröm imatchen?

- Egentligen inte utan det är lagets om är bra tillsammans men om du kräver så framhåller jag Charlotte Delin som håller sin femte nolla i rad. I samma andetag även Emma Skantz, hon är alltid bra och sätter sällan en fot fel. Klara Nyberg visar också att hon tagit stora steg i sin utveckling och var inblandad i extremt mycket framåt.


- Kollektivet är viktigare än enskilda prestationer men det är samtidigt viktigt att varje individ har en utveckling som leder framåt, där har våra träningar positiv inverkan som skall bli intressant att följa, tycker "Fidde".


- Vi har några spännande gästspelare som kommer vara med oss framåt och bara det gör våra träningar skarpare. Några är återvändare som är med en kort tid och några är spelare som kommer vara med oss framåt……



LÖRBY IF - HBK DAM  0 - 3

Charlotte Delin – Nellie Andersson, Hanna Comnell, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Klara Nyberg, Emmy Zetterberg, Nellie Granstam – Elsa Karlsson.

Avb. Emma Orrdal, Sandra Holm (65:e) Ebba Sandgren  (65:e) Jennifer Andersson (75:e), Izabella Patel (80:e)

Mål: 0-1 (49) Elsa Karlsson, 0-2 (62) Emmy Zetterberg, 0-3 (73) Sandra Holm