Damlaget föll

Det blev förlust mot Eskilsminne i toppmötet i div. 1 för damlaget. Ett tidigt bortamål blev matchens enda.

En bra start och spelövertag i början hjälpte inte mot Eskilsminne. Motståndarna kontrade in 0 – 1 i 10:e minuten av duktiga Johanna Olsson. Därefter var Eskilsminne det bättre laget i första halvlek.

I andra kommer HBK ut som ett nytt lag och skapar farligheter som kunde resulterat i kvittering. HBK trycker på allt mer men i en omställning springer Emma Skantz ner en Eskilsspelare som faller precis utanför straffområdet. Frispark och utvisning blev följden och därefter var det svårt för hemmalaget att skapa tryck.

Ett försök gjordes när man gick ner på en trebackslinje och flyttade upp Nellie Granstam som forward. Men Eskilsminne håller undan och tog med sig samtliga poäng till Helsingborg.

Nu väntar ny match redan på torsdag mot BK Astrio på Söndrums IP.

HBK DAM - ESKILSMINNE IF  0 - 1

Charlotte Delin – Nellie Andersson (78), Hanna Comnell, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Klara Nyberg, Emmy Zetterberg, Nellie Granstam – Elsa Karlsson.(58)

Avb. Emma Orrdal, Sandra Holm (58), Ebba Sandgren (78), Izabella Patel, Emmy Ecklein, Vilma Lundh.

Mål 0-1 (10) Johanna Olsson