U21 förlorade mot Öster på fina Vapnö IP

HBK:s U21 tog emot Östers IF i en toppmatch i U21-Allsvenskan under onsdagseftermiddagen. Matchen spelades på fina Vapnö IP där fyra spelare i truppen startade sina fotbollskarriärer. Det blev dock förlust för det unga U21-laget.

Filip Eriksson, Leo Hedenberg, Samuel Svensson och Viggo Rolfsson var de fyra spelarna som var tillbaka på Vapnö IP igen.

Redan i minut 10 tog Öster ledningen genom Alen Zahirovic på straff och samme man sköt distinkt in 0-2 utanför straffområdet i den 16:e min.

Inledningsvis en rejäl uppförsbacke för de unga U21 laget med en snittålder på 19 år.

Men HBK reste sig snabbt och reducerade 2 min senare när Melvin Sjöland skickade in ett inlägg som Leo Hedenberg snyggt nickade in till 1-2.

Det unga gardet fortsatte dominera på Östers planhalva resten av halvleken utan skapa några farliga chanser.

Andra halvlek fortsatte i samma stil men med halvtimmen kvar kunde Öster kontra in 1-3.

- Offensivt har vi nycklar fram till sista tredjedelen, där tar det många ggr stopp. Vi löser det inte hundraprocentigt men vi är övertygade om att det kommer att utvecklas, säger Alf Petersson, lagledare i U21.

Vi tackar Vapnö IF för det fina arrangemanget.

HBK U21 - Öster IF 1-3

Startelva Malte Påhlsson - Melvin Sjödahl, Filip Eriksson (63), David Norrman, Hugo Neborg, Samuel Svensson - Pontus Carlsson (78), Kazper Karlsson (63), Albin Ahlstrand - Lorent Mehmeti, Leo Hedenberg

Avbytare Albin Binnefors (63), Wilmer Hesselgren (63), Viggo Rolfsson (78), Egon Kurtulus, Emil Annerhult, Zacharias Nilsson