Tre poäng efter tre gjorda mål!

Vädret hade varit ostadigt i Halmstad under tisdagen men en bit innan matchstart tittade solen fram och sommarkänslan spred sig på Örjans Vall när HBK tog emot Jönköping Södra i Superettan.
Några förändringar i HBK:s startelva efter senast då Villiam Dahlström är avstängd och Samuel Kroon skadad. Alexander Berntsson och Mikael Boman kom in i startelvan.

HBK satte fart från början. Redan i första minuten blev det lite tryck och i minut tre en hyfsat farlig omställning som Jönköping kunde nicka undan i eget straffområde. Det blev även straff efter omställning nummer två när Thomas Boakyes inlägg täcktes av en utsträckt hand.

Joseph Baffoe vs Felix Jakobsson. Segrare blev Joseph Baffoe! 1-0!

HBK firar 1-0 genom Joseph Baffoe på straff.

HBK kom gång på gång i matchinledning. Oftast via Erik Ahlstrand till Thomas Boakye. Det skapade situationer. Erik Ahlstrand gick även på skott (8:e minuten). Inspel igen av Thomas Boakye skapade dagens första hörna som Phil Ofuso-Ayeh nickade över (9). Thomas Boakye och Erik Ahlstand hittade varandra och ytorna väldigt fint i inledningen på matchen.

Hörna igen för HBK i minut 11. Denna gång nickades bollen undan och Boakye sköt ett ofarligt skott högt över.

Fortsatt mycket HBK mellan minut 10 och 20 men mer boll i mittzon än första 10 minuterna.

Det small till i målnätet i minut 23 och ena halvan av arenan trodde det var mål. Erik Ahlstrand lyckades tåa fram en boll som Sadat Karim smällde till med vänsterfoten men strax utanför.

Många fick upp förväntan i minut 30 när HBK ställde om efter en frispark. I en flygande omställning var det Andreas Johansson och Mikael Boman som kom löpandes. Till slut dock en inspark till gästerna.

Dubbelhörnor för J-Södra efter 35 minuter men inga svårigheter för HBK-försvaret.

Vackert 2-0-mål för HBK efter 37 minuter. Andreas Johansson smekte fram en passning till Sadat Karim som smekte in ett inlägg som Joel Allansson smekte in med pannan via stolpen.

Glädje!

2-0 i paus och en bra HBK-halvlek genomförd.

- Vi gör det vi kommer överens om. Få lite mer slutprodukt på våra anfall, önskade assisterande tränaren Johan Bergström till planspeakern inför andra halvlek.

Nära direkt inledningen när Sadat Karims inlägg landade hos Mikael Boman som på ett tillslag gick på avslut. Tyvärr med HBK-ögon på kom en försvarare i vägen.

Frispark HBK. Bollen lyftes in men än en gång kom en försvarare i vägen på Mikael Bomans avslut.

Farligt på Erik Ahlstrands hörna i minut 61. Alexander Berntsson kom högst och bollen gick mot bortre stolpen och där var det nära att Andreas Johansson hann upp bollen. Ny hörna för HBK två minuter senare. Denna gången Jonathan Svedberg. Lite småkaos runt straffområdet.

Kombinationsspel mellan forwardsparet Boman-Karim i minut 65. Boman nickade ner en längre boll från backlinjen till Karim vid straffområdeslinjen men volleyskottet med vänstern blev metern för högt.

Erik Ahlstrand i en av många offensiva aktioner under dagens match.

Farligt avslut av J-Södras vänsterback Malkolm Moenza efter 73 minuter. Skottet smekte utanför stolpen.

Dubbelbyte för HBK. Taulant Parallangaj ersatte Joseph Baffoe och Alexander Johansson ersatte Mikael Boman. Detta efter 75 minuter spelade.

Konstig situation efter 84 minuter när Sadat Karim hann upp en märklig hemåtpassning. En touch förbi målvakten för Sadat men en försvarare lyckades tåa ut bollen till en resultatlös hörna.

HBK-frispark strax utanför straffområdet. Jonathan Svedberg och Erik Ahlstrand stod uppställda. Erik Ahlstrand sköt över. Strax därefter visade fjärdedomaren upp att det återstod sex minuter av matchen.

94:e minuten. HBK hörna från höger. Erik Ahlstrand vid boll. Sadat Karim i närheten. Kort hörna och bollen hamnade snabbt hos "Malle" på egen planhalva.

HBK hann göra 3-0. Alexander Johansson hann upp en hemåtnick och slog in trean i öppet mål.

Tre poäng, tre gjorda mål och en hållen nolla!

Halmstads BK - Jönköping Södra IF, 3-0 (2-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Joseph Baffoe ( Taulant Parallangaj, 75), Thomas Boakye - Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Mikael Boman (Alexander Johansson, 75), Sadat Karim
Avbytare Malte Påhlsson, Kazper Karlsson, Emil Tot Wikström, Pontus Carlsson, Marcus Olsson
Mål 1-0 (5) Joseph Baffoe (straff), 2-0 (37) Joel Allansson (Sadat Karim), 3-0 (96) Alexander Johansson.