Phil avgjorde mot BoIS

HBK hade än en gång tappat 1-0 mot Landskrona och allt såg ut att sluta oavgjort. Då slog han till. Phil Ofosu-Ayeh stänkte in segermålet i 112:e minuten.

Magnus Haglund satsade på samma startelva som senast mot IK Brage, vilket innebar att Alexander Johansson fick göra sin hemmadebut från start.

Efter en lite händelsefattig i första halvlek så slog "Alle" till i 42:a minuten. Sadat Karim och Phil Ofosu-Ayeh hade ett väggspel där den senare hittade ”Alle”. Helt fri chippade han lugnt över målvakten och matchens första mål var ett faktum.

Efter en jämn inledning i början på andra halvlek så bröt tumult ut när Landskrona-supportrar tog sig över staket och sökte upp HBK-supportrarna. Matchen fick brytas och polis och vakter fick jobba hårt för att rensa situationen.

Kort därefter kvitterade Landskrona genom Erik Pärsson och det kändes som att det som hände i Landskrona skulle kunna upprepas.

Med anledning av tumultet blev stopptiden hela tio minuter. Tidigt in på denna fick Adam Egnell i väg ett bra skott som Malkolm Nilsson Säfqvist fick sträcka sig på för att få den till hörna.

Allt verkade bli oavgjort men i 112:e minuten gjorde PhilOfosu-Ayeh mål genom att stänka in bollen i målvaktens bortre hörn. Därefter återstod bara slutsignalen.

En härlig seger inför storpublik på Örjans vall.

HBK – LANDSKRONA BoIS  2 - 1

Malkolm Nilsson Säfqvist – Joseph Baffo, Andreas Johansson,Alexander Berntsson – Phil Ofosu-Ayeh, Joel Allansson, Jonathan Svedberg, ErikAhlstrand, Thomas Boakye (Andreas Bengtsson, 99) – Sadat Karim (Mikael Boman,80), Alexander Johansson (Villiam Dahlström, 88)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Marcus Olsson, Kazper Karlsson, Emil Tot Wikström
Varning Phil Ofosu-Ayeh (45), Joseph Baffo (100)

1-0 (42) Andreas Johansson, 1-1 (64) Erik Pärsson, 2-1 (102) Phil Ofosu-Ayeh