P19 till DM-final

P19 tog en storseger i semifinalen mot Varberg BoIS i DM och vann med klara 5-1.
Varberg slet men det var HBK som tog kommandot direkt och kanske borde förvaltat något läge innan Albin Binnefors i minut 27 gjorde 1-0 på straff efter att själv blivit nedriven.

I andra halvlek ökade HBK både tempot och måltempot och sprang iväg till en 4-0-ledning innan Varberg reducerade efter ett misstag i försvarsspelet hos HBK. Sen gjorde HBK ett fint 5-1-mål när det bara vara sekunder kvar av matchen.

- Bra genomkörare för grabbarna efter ett kortare uppehåll i träning. Nästan en månad sen vi spelade match också. Vi gör det bra i stora delar av matchen och ser redo ut för AIK i P19-Allsvenskan nästa helg, säger Alexander Sakac som under sommaren tagit steget upp i P19 då Max Lindén lämnade för Helsingborgs IF.

Halmstads BK - Varbergs BoIS, P19-DM, 5-1 (1-0)

Startelva Petter Andersson - Milanas Razinskas (ut 76), Axel Abrahamsson, David Norrman (ut 61), Hugo Neborg - Viggo Rolfsson, Måns Andersson (ut 66), Samuel Svensson, Enis Krasniqi (ut 61) - Alex Hall, Albin Binnefors
Avbytare Måns Ramström, Lorent Mehmeti (in 61), Viktor Dahlin (in 61), Leo Hedenberg (in 66), Filip Andersson (in 76)
Mål 1-0 (27) Albin Binnefors, straff, 2-0 (54) Albin Binnefors (Viggo Rolfsson), 3-0 (68) Lorent Mehmeti (Albin Binnefors), 4-0 (81) Lorent Mehmeti (Leo Hedenberg), 4-1 (85), 5-1 (90) Leo Hedenberg (Albin Binnefors)