P17 slog Vapnö A

Det blev på onsdagskvällen en ny vinst för U17 när man lyckades besegra Vapnö IF på bortaplan med 3-0. Detta direkt efter att U21 spelat på samma plan.
Foto Louise Dock

Inför matchen tryckte HBK-lägret bland annat på bolltempo och fart i det man bestämmer oss för att göra. Men Vapnö spelarna ville annorlunda och bjöd upp till bra motstånd direkt.

HBK lyckades inte vara tillräckligt koncentrerade och noggranna i teknik och passningsspel vilket gjorde att de bjöd in till duellspel där Vapnö spelarna ofta var lite tuffare och kom segrande ur med bollen.

En jämn 1:a halvlek som såg ut att sluta 0-0 men efter ett jättefint anfall som startade hos egen målvakt avslutades med att Elis Wijk tryckte in 1-0 i minut 43.

2:a halvlek hann precis att börja när Linus Abrahamsson för 2-0 efter fast situation, fint framspelad av Manfred Nilsson. Vapnö stack upp och hotar och har bland annat ribbträff och skott men Julian Hallonlöf i HBK-målet avvärjde.

I minut 67 stängde Manfred Nilsson matchen med sitt 3-0-mål efter en omställning. Chanser skapades därefter av båda lagen men matchen stod sig och slutresultatet 3-0 till de blåklädda.

- En bra och tuff match på en fin gräsplan för våra killar. Härligt att kunna ge alla spelare i truppen en start innan serien drar igång igen. Dessutom kul att se Manfred Nilsson (Hässleholm) och Olle Johansson (Laholm) som är nya under uppehållet, avslutar Mattias Olofsson huvudtränare i U17.

Vapnö IF A - Halmstad BK P17 0-3

Startelva Julian Hallonlöf - Joel Kelloniemi, Hugo Rödin (ut 75), Fabian Johansson, Albin Hyseni (ut 60) - Manfred Nilsson (ut 63), Olle Johansson, Filip Lennartsson (ut 75), Lucas Gustafsson (ut 46) - Linus Abrahamsson, Elis Wijk (ut 63)
Avbytare Benjamin Fazliju (in 60), Noel Wikström (in 75), Filip Andersson (in 75), Adam Frånberg (in 46), Laurent Qitaku (in 60), Edmond Berisha (in 63)
Mål 0-1 (43) Elis Wijk (Linus Abrahamsson), 0-2 (47) Linus Abrahamsson (Manfred Nilsson), 0-3 (63) Manfred Nilsson (Adam Frånberg)