Malkolm kvar t.o.m. 2026

HBK-målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist skrev under onsdagen på ett kontrakt som sträcker sig fram till december 2026.
- Det är stor dag emotionellt och fint på många sätt, menar Malkolm, som varit i A-truppen sedan 2012.

Malkolm Nilsson Säfqvist kom i A-truppen 2012, första tiden som lärling, men gör nu sin elfte säsong. Nu står det klart att han är kvar i föreningen ännu fler säsonger, vilket han ser som en trygghet.
- Det är det så klart. Främsta anledningen är ju att det är ett längre avtal samtidigt som både jag och familjen trivs väldigt bra i Halmstad. Jag trivs också väldigt bra i klubben, allting checkar in, säger "Malle".

Givetvis var Magnus Haglund mycket glad efter att "Malle" signerat sitt kontrakt.
- Det känns fantastiskt bra att han har beslutat sig fortsätta att vara en HBK-spelare under en lång tid framöver. Malkolm är en riktig HBK:are som gör stor nytta för klubben både på och utanför planen.

- Han är en viktig kugge på vår sportsliga resa. Som spelare har har utvecklats oerhört mycket de senaste tre åren, menar Magnus.

Malkolm Nilsson Säfqvist tycker själv att det rikta lyftet kom under 2020 när han höll inte mindre än nitton nollor i Superettan.
- Innan dess var det lite hattande med utlåningar hit och dit men till slut hittade jag rätt i mitt spel, och laget har också hittat rätt i hur vi spelar försvarsspel. Det har blivit enklare att stå bakom och rädda bollar när allt är så tydligt och bra, säger han ödmjukt.


En nöjd Malkolm på Örjans vall som kommer att vara hans arbetsplats i ytterligare fyra och ett halvt år. Hustrun Emmy och dottern Cleo är nöjda med dagens besked.

En stor del i hans utveckling är det samarbete som finns med Malte Påhlsson och deras målvaktstränare Dennis Nilsson.
- Dennis har betytt jättemycket för min utveckling rent tekniskt som målvakt och Malte är ovärderlig i det arbete han gör på träningar och sånt. De båda har en stor del i den utveckling som jag har haft och förhoppningsvis har jag en del i den utveckling som de också haft.

Seger i går med 3-0. Kvar i serieledning och hållen nolla. I dag nytt kontrakt. Hur är känslan efter dessa två fina dagar?
- Det blir en bra eftermiddag i dag!


MALKOLM NILSSON SÄFQVIST

Född 3 augusti 1993. 
Klubbkarriär BK Astrio -2009, Halmstads BK 2010- utlånad till Lunds BK 2013, till Östers IF 2015, till Östers IF 2016
Allsvenska matcher/mål 34/0 (10 nollor)
Kvalmatcher/mål 2/0 (1 nolla)
Superettan-matcher/mål 102/1 (40 nollor)
Totalt A-lagsmatcher/mål 207/1
JSM-Guld 2012
Dribblern 2021