HBK historiska vinnare i Gothia Cup

I P14:s 9-mannaklass i Gothia Cup gjorde HBK den stora bedriften att gå till A-final med båda sina lag och på vägen fram vinna samtliga matcher.I finalen drog Halmstads BK 2 det längsta strået men de båda lagen firade gemensamt på prispodiet med guldmedaljer runt samtliga halsar. En fin gest av arrangören.

Lagets ledare öste lovord över gruppen som helhet efter turneringen. De vara alla överens om att den goda träningsviljan över flera års tid och drivet att utvecklas hos så många varit en nyckel till att också prestera så bra.


Detta är första gången ett HBK-lag står som segrare i Gothia Cup och endast andra gången i turneringens historia som två lag från samma förening är i final. Fantastiskt bra jobbat killar!


Inom Gothia cups regi arrangerar Svensk Elitfotbolls turneringen SEF Trophy för Sveriges 32 främsta 15-årslag. Även här blev det en bra prestation från HBK med en topp 8-placering. Laget föll knappt i kvartfinalen (0-1) mot Hammarby. 


Övriga lag som deltog var HBK:s F13-14 (ut mot Sandsbro i B-slutspel i F14) samt P13 (ut mot franska Chambly i A-slutspel).


Gothia cup är över för denna gång och våra HBK-lag har med sig många fina minnen från veckan både på och utanför planen.