Även P17 till DM-final

P17 spelade under söndagen DM-semifinal i ett derby mot Astrio på Halmstad Arena. Vilket även var första matchen efter tre veckors uppehåll för P17 killarna.

Redan i 6:e minuten tog HBK ledningen genom Edmond Berisha som kallt rundade målvakten och rullade in bollen. Astrio skapade därefter ett par hörnor men utan resultat.

I 22:e minuten svarade Alex Hall för 2-0 med en kanon i bortre hörnet. Just firma Berisha/Hall var på spelhumör första halvlek och svarade för ytterliggare två mål vardera. Ställningen alltså 6-0 i 43:e minuten.

Astrio killarna kämpade tappert och precis innan halvtidsvilan blev Altin Mazreku liggandes efter en duell på offensiv planhalva. Domaren för dagen Jetmir Ramadani blåste för halvtid medan Mazreku vred sig i plågor och ambulans tillkallades.

- En bra och stabil halvlek men man har svårt att glädjas 100% när en spelare blir liggandes på plan, säger Tomas Carlsson.

Andra halvlek kom igång 30 min senare än den skulle och givetvis påverkade sådana här händelser medspelare och motståndare.

Inledningsvis en försiktig matchbild men när matchen satte sig igen var det återigen dags för Berisha att stöta in fjärde målet för dagen med pannan i minut 67. HBK var inte nöjda utan Filip Andersson satte behärskat 8-0 på straff. 9-0 tryckte Elis Wijk in efter retur och i sista matchminuten lyckades Benjamin Fazliju även göra 10-0.

- En bra match att få innan serien drar igång igen nästa vecka. Det finns saker att jobba på inför omstarten men kul att se att killarna är effektiva och gör mål på olika vis framåt. Samtidigt som nollan blir intakt bakåt vilket kan bli oerhört viktigt i kommande matcher framöver, avslutar

Mattias Olofsson som är ny huvudtränare och Viktor Ljung assisterande tränare i P17.

HBK P17 - Astrio P17, DM-Semifinal 10-0 (6-0)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazliju (ut 56, in 74), Noel Wikström, Milanas Razinskas (ut 54, in 80), Filip Andersson (ut 80) - Lucas Gustafsson (ut 74), Adam Frånberg (ut 77), Laurent Qitaku (ut 54, in 77), Altin Mazreku (ut 45) - Alex Hall (ut 45), Edmond Berisha
Avbytare Joel Kelloniemi (in 54), Fabian Johansson (in 54), Filip Lennartsson (in 45), Olle Johansson (in 54), Elis Wijk (in 45)
Mål 1-0 (6) Edmond Berisha (Alex Hall), 2-0 (21) Alex Hall (Lucas Gustafsson), 3-0 (26) Alex Hall (Benjamin Fazliju), 4-0 (31) Edmond Berisha (Alex Hall), 5-0 (40) Alex Hall (Edmond Berisha), 6-0 (43) Edmond Berisha (Alex Hall), 7-0 (67) Edmond Berisha (Lucas Gustafsson), 8-0 (79) Filip Andersson, straff, 9-0 (82) Elis Wijk (EdmondBerisha), 10-0 (88) Benjamin Fazliju (Edmond Berisha)