"Ante" fortsätter över 2023

Än stänger Andreas Johansson inte dörren till sin fotbollskarriär utan har under torsdagen tecknat på ett avtal som gäller över 2023.
Det är ett glädjande besked för alla HBK-supportrar att "Ante" har bestämt sig för att fortsätta att spela även under 2023 med HBK. Trots att han i dagsläget spelat 471 seriematcher i svensk elitfotboll under hans elitkarriär fanns inga tvivel på att det inte skulle bli någon fortsättning.


I vintras gjorde han sin 400:e A-lagsmatch för HBK. Än är det inte över för Andreas Johansson som spelar i HBK även under 2023.

- Det har blivit så naturligt då jag trivs otroligt bra med det här livet, det är ett privilegium att spela fotboll och få göra det man älskar. Så när Magnus ställde frågan för några dagar sedan, då ville jag först ta ett snack därhemma. Det var mer eller mindre en självklarhet hemifrån också, samtidigt som det känns bra i kroppen. Jag träffade sen Magnus och då gjorde vi klart det snabbt. Precis som förra året var det lika snabba förhandlingar. Jag är väldigt tacksam för klubben som erbjuder mig möjligheten att få fortsätta spela fotboll trots min ålder, så jag är glad, ler Andreas Johansson efter att han signerat avtalet.

HBK-managern Magnus Haglund är mycket nöjd efter att ytterligare en pusselbit kommit på plats i lagbygget till 2023.
- Det känns väldigt bra att vi har med vår mittback och lagkapten även 2023. "Ante" håller fortsatt mycket hög klass när vi kommer till match, men gör en enorm nytta varje dag på träning, i omklädningsrum, på resor och i alla möjliga sammanhang för laget, gruppen och klubben, berömmer Magnus Haglund.


Ante är populär bland supportrarna. Här tackas han av efter matchen mot Jönköping i tisdags. Personen i vit tröja är den gamle HBK:aren Martin Ekström som spelade i matchen mot Örgryte IS, den 2 maj 2002, när Ante gjorde allsvensk debut.

I alla möjliga sammanhang kommenteras han ålder före hans prestationer.
- Jag tycker väl att det blir lite tjatigt för jag tycket ändå att man ska titta på vad man prestera och vad man gör där ute. Jag vill inte bli uttagen och spela för att jag har varit med länge, utan för att jag prestera fotboll, kan hjälpa min omgivning, klubben och spelarna här inne. Det är det som HBK här värdesätter att jag gör och det är jag glad för att de ser det, menar "Ante".

Elitkarriären är inne på den 21:a säsongen men fortfarande finns där nyfiken och glädje i det han gör.
- Det är väl lite unikt. Jag känner att jag är rätt så stark mentalt att orka hålla i och jag har hög ambition fortfarande. Jag vill hela tiden och är väldigt nyfiken. Nu bytte vi spelsystem och jag var väldigt nyfiken på det. Jag har spelat trebackslinje tidigare men kanske inte just i ett 3-5-2 system, så då blir jag nyfiken på att utveckla och lära mig nya saker där. Det är en ständig process och så spelar man med olika folk runt omkring, så det gäller att hitta ett bra samarbete med de människorna, anser lagkaptenen med nummer fyra på ryggen.


Fighting face. Fortfarande är det tufft att ta sig förbi Ante något som Jönköpings Fredric Fendrich fick uppleva häromdagen. 

Kommande match är mot ett Landskrona BoIS på tisdag. Ett BoIS som inledde serien med tre raka förluster med är sedan dess obesegrade i nio raka matcher.
- Landskrona är ett formstarkt lag som vi ska titta på nu när det närmar sig matchen hur de agerar. Om jag har förstått det rätt så är det ett spelande lag som vill spela fotboll. Vi mötte dem i en  träningsmatch förra våren och då tycker jag att de var väldigt duktiga. Det kommer bli en tuff match men samtidigt tycker jag att vi har ett bra lag så vi ska lägga fokus på hur vi spelar, så ska det nog bli bra, tror "Ante", som ännu inte stängt dörren till sin elitkarriär inom fotbollen.


Det är en imponerande karriär som Ante har gjort hittills, men än är den inte över.


ANDREAS JOHANSSON

Född  10 mars 1982
Klubbkarriär  Getinge IF -1996, Halmstads BK 1997-2009, Vfl Bochum 2009-11, IFK Norrköping 2012-18, Halmstads BK 2019-
UEFA-matcher/mål  6/1
Royal League-matcher/mål  6/1
Allsvenska matcher/mål  195/10
Kvalmatcher/mål  2/0
Superettan-matcher/mål  71/5
Totalt A-lagsmatcher/mål  421/23
Stora silver  2004
HP-Dribblern  2008, 2020
Årets Kvast  2003
Allsvensk i IFK Norrköping 2012-18 (205/10)
Svensk mästare med IFK Norrköping 2015
Allsvenskans stora pris - Årets mest värdefulla spelare 2016
Årets försvarare  2015, 2016
Landskamper  1 A, 12 U