Akademin producerar igen

Innan HBK begav sig till Borlänge för match mot IK Brage förlängdes ett kontrakt och två Akademispelare skrev på för kommande år.
Mittbacken TAULANT PARALLANGAJ flyttades upp i A-truppen inför denna säsongen och har fått göra några inhopp i Superettan. Han spelade även från start i cupmatchen mot Djurgårdens IF. Nu har han förlängt sitt kontrakt t.o.m. utgången av 2025.
- Taulant har gjort stora framsteg sedan han blev A-lagsspelare. Han är en mycket intressant spelare med sin mentala och fysiska hårdhet. Han är en stark och brytsäker back som är begåvad med en väldigt bra vänsterfot, det är viktigt att ha en vänsterfotad mittback, menar Magnus Haglund.

TAULANT PARALLANGAJ
Född 12 augusti 2002
Från Snöstorp Nyhem FF 2016


LEO HEDENBERG tillhör Akademin och har gjort fina avtryck i U21 den här säsongen.
- Leo kom förra sommaren från Astrio och har tagit ett stort kliv under sin tid i HBK. Han har etablerat sig som en av de starkaste spelarna i vårt U21-lag. Han är en mittfältsspelare med mycket goda kvalitéer såväl offensivt som defensivt, anser Magnus.

LEO HEDENBERG
Född 2 januari 2004
Från BK Astrio 2021, moderklubb Vapnö IF


LORENT MEHMETI har gått hela vägen genom ungdomsverksamheten till Akademin och har nu liksom Leo ritat på ett kontrakt som gäller t.o.m. 2024.
- Lorent har väldigt vassa egenskaper i det offensiva spelet. Han har en väl utvecklad teknik och ett bra målsinne, tycker Magnus Haglund.

LORENT MEHMETI

Född 3 januari 2004
Egen produkt


Därmed är ytterligare tre framtidsnamn klara för framtiden i vårt kära HBK!