4-1 mot Utsikten

Strålande sol och sommarkänslor på vackra Örjans Vall när serieledande HBK tog emot fjärdeplacerade Utsiktens BK i Superettan. Vid vinst skulle HBK dryga ut serieledningen till tre poäng. En match där HBK ledde med 1-0 i paus och stod efter 90 minuter som slutsegrare med 4-1.
HBK skapade dagens första målchanser. Utsiktens målvakt strulande med bollen i eget straffområde och Villiam Dahlström snodde bollen. Målvakten revanscherade sig och bollen ut till en hörna som blev en ny hörna. På andrabollen på andra hörnan klippte Erik Ahlstrand till med högern tätt över. Detta under det första fyra minuterna.

Erik Ahlstrand vann bollen i mittcirkeln i minut 12. I kontringen satte han fram bollen till Thomas Boakye som efter några vändningar kom till skott som målvakten Johan Brattberg räddade till hörna. På hörnan kom Sadat Karim högst och bollen tog i stolpen.

Flertalet frisparkar under första kvarten till HBK på offensiv planhalva när Utsiktens backlinje höll hårt i HBK:s anfallspar. Läge efter 16 minuter när Erik Ahlstrand dock drog bollen hårt i muren.

Utsikten kom fram till halvchans efter 17 minuter men inspelet mellan Malkolm Nilsson Säfqvist och backlinjen rann rakt igenom och ledde inte till någon direkt farlighet.

Efter dryga 25 minuter blev HBK tillfälligt en man mindre när Alexander Berntsson fick en rejäl smäll och behövde lite tillsyn av Simon Bakkioui. Medan man var en man mindre skapade Utsikten ett bra avslut som "Malle" räddade till hörna. Det blev dubbelhörna efter att "Berra" nickat bort bollen. Inget farligt på hörnan därefter.

Smällen på Alexander Berntsson innebar att han till slut behövde lämna planen och in kom Marcus Olsson. HBK övergick i detta skedet från ett 3-5-2 till ett 4-4-2.

Joel Allansson fick på en bra träff från 22-23 meter efter 39 minuter. Bollen tog i stolpen och sen i målvaktens bakhuvud ut till hörna. På Svedbergs hörna var Sadat Karim högst för andra gången idag och denna gången decimetern innanför stolpen till 1-0!

Laget firar Sadat Karims nickmål under första halvlek.

Det var första halvlek det. En halvlek där HBK började bäst och Utsikten stack upp lite mer i mitten innan HBK avslutade bäst.

Solen sken fortsatt när domaren Oscar Johnsson blåste igång andra halvlek där Utsikten började med boll.

Fin räddning nästan likt Tommy Salo OS-94 för Malkolm Nilsson Säfqvist när han med en slide räddade Utsiktens bästa målvakt hittills i matchen efter 48 minuter. Bra läge igen för UBK i minut 52 efter en längre kross men avslutet på volley gick en bra bit över.

Första kvarten i andra var det mycket inlägg från Utsikten och försök till kontringar från HBK utan att egentligen något av lagen skapade mer än ovan nämnt.

Dubbelbyte i HBK när firma Dahlström/Karim ersattes av firma Boman/Johansson i den 64:e minuten.

Farligt i minut 67 när Utsikten hade frispark utanför straffområdet på kanten. Skarven på inlägget gick strax utanför.

Det blev halvfarligt i en HBK-omställning efter 70 minuter men Boakyes inlägg gick halvmeter över en fri Erik Ahlstrand i straffområdet.

2-0 till HBK när "Malle" prickade "Bosse" som skarvade vidare till "Alle" som lobbade in 2-0 efter 72 minuter.

3-0 till HBK efter en hörna i 83:e minuten. Phil Ofuso-Ayeh skarvade vidare på första. Marcus Olsson vann andra duellen och bollen droppade ner fram Joseph Baffoe som smällde in 3-0. Baffos sjätte för året. HBK vann boll och vips så smällde Alexander Johansson in sitt andra och HBK:s fjärde via båda(!) stolparna i 84:e minuten. Det var Alles sjunde mål som avbytare.

Marcus och Erik kramar om Alle efter hans andra mål i matchen.

Dubbelbyte för HBK igen när Emil Tot Wikström och Kazper Karlsson kom in istället för Boakye och Ahlstrand.

Det kom en reducering i minut 88 när Diocounda Gory fick läge efter en stark prestation av anfallskollegan som höll undan och passade fram bollen till målskytten.

Fyra minuters tillägg visades upp efter 90 minuter och det var inte dem mest händelserika minuterna på Örjans Vall i år och HBK tog tre poäng inför 3424 åskådare.

Halmstads BK - Utsiktens BK, 4-1 (1-0)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofuso-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Alexander Berntsson (Marcus Olsson, 36), Thomas Boakye (Kazper Karlsson, 86) - Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand (Emil Tot Wikström, 86) - Sadat Karim (Alexander Johansson, 64), Villiam Dahlström (Mikael Boman, 64)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Taulant Parallanganj
Mål 1-0 (39) Sadat Karim (Jonathan Svedberg), 2-0 (72) Alexander Johansson (Mikael Boman), 3-0 (83) Joseph Baffoe (Marcus Olsson), 4-0 (84) Alexander Johansson (Erik Ahlstrand), 4-1 (88) Diocounda Gory