Thomas: - #viskafanimejtillbaka

Att ståupparen, skådespelaren, traktorteknikern, poddaren med mera Thomas Petersson är en stor HBK-supporter känner många till. Han är också sedan många år en HBK-ambassadör.
- Stig Nilsson ringde sommaren 1995 och ville att jag skulle komma och jobba gratis på en kick-off. Jag sa att det gör jag bara när det gäller välgörenhet. Bra, sa Stig, det är detta, det är Halmstads Bollklubb! Ha ha. Efter hårda förhandlingar kom vi fram till att jag jobbar gratis, för all framtid, när HBK än ringer, men då skall jag också vara hedersmedlem! Så blev det, jag blev ambassadör och lovade att nämna HBK, i alla möjliga intervjuer och TV-program och är deras ödmjuka tjänare sen dess, berättar Thomas om hur han blev HBK-ambassadör.

Förra året blev Thomas också poddare eftersom han ingår i gänget som gör podden Sigges Cirkus.
- Återigen en ära att få ingå i något som lyfter fram och stöttar klubben. Vi är en spotlight på klubben, både i nuet och i historien och lyckas också samla in lite pengar till ungdomssektionen. Staffan Karlsson är en lysande producent och tekniker, Lasse Pop Svensson ordningsman med huet på skaft, Martin Nilsson är minnesmästaren och innehållsskaparen. Och jag åker med, säger Thomas.


Thomas Petersson tillsammans med sina poddkompisar i Sigges Cirkus: Martin Nilsson, Lasse Pop Svensson och Staffan Karlsson.

I podden får gästerna ofta frågan om bästa HBK-minnet. Vilket är ditt bästa HBK-minne?
- Det är 6-0 mot IFK Göteborg i augusti 1997. Det var en magisk sommarkväll på Örjan och plus allt spel bakom matchen. HBK-anfallaren Robban Andersson såldes till Göteborg två dagar före matchen.

Vilka är dina favoritspelare i HBK nu och genom tiderna?
- Det är en omöjlig fråga men några spelare kan jag lyfta fram. Tobbe Arvidsson, Fidde, Tommy Jönsson för slitet och inställningen. Marcus Rosenberg, Igor Sypniewski och Ljungberg för talangen. Sylve Bengtsson och Sigge som legender.I dag är det Ante för erfarenheten och lugnet.

Hur följer du matcherna när det inte är pandemi?
- Jag ser alla hemmamatcher jag kan, när jag inte jobbar. Jag har alltid försökt att också se någon bortamatch varje sommar, berättar Thomas.

På tal om pandemin. Vilka jobb har du kunnat göra när det har varit och är nedstängningar på grund av pandemin?
- Jag gjorde 34 gig förra året jämfört med 150 annars. Jag håller på och snickrar och målar hemma. Jag skall bygga nytt och sälja gården. Lite mindre, mer lättskött och mer tid för golf, kolla klubben och ligga i hängmattan.


Thomas själv har kanske inte själv någon större fotbollskarriär men matcher har han spelat. Här inför en match med Kändislaget mot Dansbandslaget. Hans lagkompisar är Roland Nilsson och Bert Karlsson.

Thomas Petterson är på många sätt förknippad med staden Halmstad och är även för staden Halmstad en bra ambassadör. 
- Vad betyder staden Halmstad för dig? Vilket är ditt smultronställe i Halmstad? Varför?
- Halmstad är hemma, så klart. En vacker sommarstad, där centrum sakta dör… Vi får ta tag i det där en dag. Skapa en sjudande musikscen, sommarteater och allsångskvällar i Norre katts park och även andra evenemang som drar hit folk på höst och vinter, när vi inte spelar boll. Smultronstället är väl Örjan, klubben, sommar och seger, säger Thomas.

I podden Sigges Cirkus har ni vid några tillfällen pratat om supporterkulturen i Halmstad och då kring HBK.
Vad tycker du att HBK kan göra för att förstärka supporterkulturen?
- Vet ej, men kanske lite mer öppet husgrejer och … mer souvenirer i shopen, fler och bättre kepsar, tygmärken och dekaler att fylla bilar, cyklar, ungar och skyltfönster med!

Efter kvalmissen mot Helsingborg i december var ju besvikelsen mycket stor bland alla Bollklubbare. I poddavsnitt nr 36 av Sigges Cirkus, två dagar efter kvalmatchen, uttryckte Thomas hur han kände det så här:
- ”Vi är jättebesvikna och vi är ledsna. Vi mår dåligt. I morse när jag kom upp la jag in min halsduk och mössa i skåpet och jag tittade ner på vårt märke och vårt otroligt fina HBK-märke. Jag bara kände vilken kärlek det är och vilken stolthet det är. Jag kände, det är inte över. Jag ska fortsätta stå där och stötta dig, stödja dig och lyfta dig. Jag ska älska dig förbehållslöst. Jag lovar men låt mig bara vara lite ledsen först." 

Nu har A-laget börjat att träna inför en säsong i Superettan. Hur tror du att det kommer att gå?
- Blodsmak i munnen på varje träning och varje match, så går det. Ge allt hela tiden. På 90-talet sa de att träningarna var så hårda att ”de som inte var skadade fick spela”. Träningarna var tuffare än matcherna! Det är dit vi måste tillbaka. #viskallfanimejtillbaks, avslutar Thomas med att säga.

Man kan stötta HBK genom att bli medlem i klubben. Här är en sida med hur man gör.