P17 och P19 obesegrade på andra sidan sundet

Stormen Malik ställde till med dåligt väder och blåst i Halmstad när A-laget tog emot Varbergs BoIS. Vädret var inte bättre i Helsingör där P17 vann med 4-2 och P19 spelade 3-3 mot FC Helsingörs diton.
P19 var först ut och gjorde en hel okej första halvlek där man gick till pausvila med 2-1 efter mål av Albin Binnefors och Filip Eriksson.

HBK:s andra halvlek var helt okej men FC Helsingör höjde sig och gick upp till en 3-2-ledning innan Leo Hedenberg fastställde slutresultatet.

- Helt okej för match två i år. En internationell match mot danskar är en bra möjlighet till läropengar, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.

FC Helsingör P19 - HBK P19, 3-3 (1-2)

Startelva Petter Andersson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, Milanas Razinskas (ut 65), Wilmer Hesselgren (ut 80) - Leo Hedenberg, Mattias Saleem Almgren, Egon Kurtulus (ut 46), Viggo Rolfsson - Alex Hall (ut 70), Albin Binnefors (ut 46)
Avbytare Måns Ramström, Enis Krasniqi (in 46), Noel Åberg (in 46), Viktor Dahlin (in 65), Samuel Svensson (in 70), Axel Abrahamsson (in 80)
Mål 0-1 (3) Albin Binnefors, 1-1 (5), 1-2 (18) Filip Eriksson (Mattias Saleem Almgren), 2-2 (49), 3-2 (72), 3-3 (80) Leo Hedenberg

HBK P17 spelade under lördagen sin tredje träningsmatch för året. Det gjorde HBK P17 på andra sidan sundet mot FC Helsingör. Det slutade med seger för de för dagen gulklädda HBK.

- Matchen spelades i kalla vindar och regn men på en annars fin arena, upplyser Tomas Carlsson ur HBK-lägret.

HBK inledde matchen piggt och gjorde mål direkt i inledningen av matchen genom ett skott av Altin Mazreku.

I den första halvleken var det annars FC Helsingör som hade större delen av bollinnehavet utan att för den delen skapa målchanser. HBK hade en del bra men något korta anfall och hade det svårt i vinden att få igång det egna anfallsspel samtidigt som de gulklädda stack upp då och då.

FC Helsingör kvitterade till 1-1 i den 34:e matchminuten genom ett bolltapp och slarv från HBK-spelarna. 1-1 stod sig likt regnet och blåsten till halvtidsvilan.

- Vi pratade i halvtid om att göra saker i vårt anfallsspel mer noggrant och att även ta upp vårt försvarsspel högre upp i banan och sätta en ordentligt press på motståndarna, säger den assisterande tränaren Mattias Olofsson.

HBK började även piggt i andra halvlek och gjorde återigen ett mål i början av en halvlek, återigen av Altin Mazreku. Resterande del av andra halvlek så satte HBK det höga försvarsspelet på ett bra sätt och kontrollerade den andra halvleken med ett bra passningsspel och skapade också flera målchanser utan att riktigt lyckas få dit bollen.

FC Helsingör var inte ofarliga utan stack upp i några farliga kontringar men HBKs backlinje styrde undan. Istället var  det HBK som gör 1-3 i den 57:e minuten genom Laurent Qitaku på en målvaktsretur från ett avslut av Elis Wijk. HBK skapade efter det flertalet chanser och hade även 1-4 i nät men som vinkades bort för offside.

Efter att HBK kontrollerat och spelat bra fotboll så utnyttjade danskarna ett felpass och gjorde 2-3 i den 81:e minuten. Båda lagen ville vinna matchen och ett mål hängde i luften. Det var också bortalaget som fick göra det i den 89:e minuten, genom Elis Wijk, som punkterade matchen genom att göra 2-4 till och tog därmed revansch på sitt tidigare bortdömda offside mål.

- Vi är såklart väldigt nöjda med grabbarnas insats, främst i den andra halvleken, i den uppvisar vi ett bra försvarsspel och där vi klarar att pressa ett danskt passningsskickligt lag i större delen av halvleken samtidigt som vi hanterar det offensiva spelet på ett mycket bra sätt där vi verkligen varierar vårt spel, där vi också utgör ett ständigt hot och skapar väldigt många målchanser, avslutar en nöjd huvudtränare Alexander Sakac.

FC Helsingör P17 - HBK P17, 2-4 (1-1)

Startelva Måns Ramström - Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Fabian Johansson (ut 60, in 81), Kristian Misic (ut 72) - Elis Wijk (ut 46, in 75), Hugo Rödin, Adam Frånberg, Altin Mazreku (ut 87) - Linus Abrahamsson (ut 70, in 87), Edmond Berisha (ut 70)
Avbytare Laurent Qitaku (in 45, ut 75), Bleon Kurtulus (in 60, ut 81), Wilton Ljunggren (in 72), Nikola Vrban (in 70), Vincent Johansson (in 70)
Mål 0-1 (2) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 1-1 (34), 1-2 (48) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 1-3 (57) Laurent Qitaku (Altin Mazreku), 2-3 (81), 2-4 (89) Elis Wijk (Benjamin Fazljiu)