Marcus tillbaka i HBK

Efter över tio år återvänder Marcus Olsson till HBK. Han är åter spelbar efter sin korsbandsskada och har i dag signerat ett kontrakt för säsongen ut.
- Det är skönt att vara tillbaka. Jag tycker det är en bra trupp som inte ska vara i Superettan. Det är bra tränare med Magnus och Pelle, och inte minst är Simon viktig. Klubben är tydlig vad den vill, säger Marcus.


Debuten i Allsvenskan kom 30 mars 2008 när han bytte av segerskytten Martin Fribrock i premiären mot Gefle IF.

Inför säsongen 2008 kom han från Högaborgs BK och spelade under fyra säsonger i Allsvenskan för HBK. Efter degraderingen 2011 lämnade han HBK för spel i Blackburn Rovers.

Där fick han spela med sin tvillingbror Martin i Premier League. Blackburn åkte ner i Championchip och han stannade i föreningen i fyra år innan han skrev på för Derby County. 

Där blev det 3,5 år innan han lämnade England. 2020 skrev han på för Helsingborgs IF i Allsvenskan men efter bara ett par matcher förstörde han korsbandet. Han har därefter rehabiliterat sig hos Simon Bakkioui och spelade under förra året några matcher med U21-laget. Nu är han frisk och har skrivit på kontakt för HBK kommande säsong.


I Blackburn Rovers spelade han med sin tvillingbror Martin.

- Det är fjorton år sedan första gången jag skrev på. Jag vet vad det är för klubb och vad den har för ambitioner. Det är skönt att vara tillbaka, tycker Marcus.

Magnus Haglund kommenterar rekryteringen:
- Han ingår i kategorin hemvändare. Vi vill rekrytera våra spelare från Akademin i första hand, men även hemvändare och sen lite spetspelare, som t.ex. Joel Allansson och Villiam Dahlström.

- Marcus har spelat i många år i både Premier League och Championchip. Det är en tuff, frän närkampsspelare som har en fin känslig vänsterfot. Han har en attityd och inställning som är i linje med den vi har i HBK.


MARCUS OLSSON

Född 17 maj 1988. 
Klubbkarriär Högaborgs BK -2007, Halmstads BK 2008-11, Blackburn Rovers 2012-16, Derby County 2016-19, Helsingborgs IF 2020, Halmstads BK 2022
Allsv. mat./mål 100/12. 
Allsvensk i Helsingborgs IF 2020 (2/0). 
Premier League-matcher 12/0
Championchips-matcher 137/2 (Blackburn 93/1, Derby 44/1)
Landskamper 2 A (i HBK), 1 U.

Engelska statistiken är från elitefootball.com.