Förlust för P19 i årspremiären

P19 under nye huvudtränare Max Linden tog under lördagen emot BK Häcken i årets första träningsmatch.
HBK inledde väl i sitt försvarsspel mot ett alltid bollskickligt BK Häcken som ägde bollen mest under första halvlek. Häcken arbetade metodiskt och bröt ner HBK som var lite passiva. Efter 11 minuter gjorde bortalaget 0-1 på ett långskott.

Hemmalaget kämpade väl och försökte. Man var och luktade lite på bra målchanser men istället gjorde Häcken 0-2 efter 32 minuter och detta stod sig till halvtidspausen.

- Vi poängterade några grejer offensivt och några defensivt som vi behövde göra bättre i andra rent taktiskt. Dessutom kunde vi tuffa till oss lite mer i duellspelet, berättade Max om sin första halvtidspaus som HBK-tränare.

HBK inledde väldigt väl i andra och 1-2 kom efter 52 minuter när Lorent Mehmeti målade. Tyvärr gjorde Häcken både 1-3 (54) och 1-4 (62) men HBK hade stundtals tryck mot motståndarmålet.

Emil Annerhult blev nedriven i straffområdet i den 71:a minuten och Lorent Mehmeti satte säkert in 2-4. HBK hade några bra lägen sista kvarten. Mattias Salem Almgren sköt i ribban, Albin Binnefors höll på att rinna igenom och Viggo Rolfsson tvingade målvakten till en fin benparad. Matchen slutade 2-4.

- Vi har tränat åtta pass och många nya killar på P19-nivån så vi tycker att vissa saker är bra och vissa behöver vi arbeta med. Det är naturligt. Viljan fanns där och det kommer bara bli bättre. Häcken är väldigt duktiga så våra spelare sattes på högsta prov direkt, avslutar Daniel Kaplinski, rutinerad assisterande tränare i P19.

HBK P19 - BK Häcken P19, 2-4 (0-2)

Startelva Petter Andersson - Emil Annerhult, Wilmer Hesselgren, David Norrman, Hugo Neborg - Lorent Mehmeti, Mattias Salem Almgren, Milanas Razinskas (ut 46, in 82), Enis Krasniqi (ut 46) - Albin Binnefors (ut 82), Viggo Rolfsson (ut 46, in 82)
Avbytare Alexander Nielsen, Egon Kurtulus (in 46), Noel Åberg (in 46), Alex Hall (in 46)
Mål 0-1 (11), 0-2 (32), 1-2 (51) Lorent Mehmeti, 1-4 (62), 2-4 (71) Lorent Mehmeti, straff