"Ante" efter första träningsveckan

I måndags satte försäsongsträningen igen och för Andreas Johansson är det dags för hans tjugoförsta elitsäsong som fotbollsspelare. Känslan efter första veckan är att det känns i kroppen.

- Det känns men det är riktigt härligt att vara i gång. Vi har tryckt på och har haft rätt så hård träning även om vi inte har maxat. Har varit skönt med vila i helgen för lite träningsvärk känner jag. Det är lika tufft som vanligt men kul att komma igång, säger ”Ante”, som vet att kommande vecka kommer bli lite tuffare och då är även första matchen inplanerad.


För på lördag är det dags för årets första match mot Falkenbergs FF. Ett motståndarlag som 2020 åkte ur Allsvenskan och åkte rätt igenom och ur Superettan. Det är inte första gången som lag har ramlat rätt i genom, för det har tidigare hänt bl.a. lag som Brommapojkarna, Landskrona BoIS och Östers IF. 


”Ante” vet vad som kommer att krävas för att inte bli aktuellt för HBK:s del.

- Vi ska sätta vårt spel och fortsätta att vara lojala, stabila och hängivna i vårt sätt att arbeta hårt. HBK står för att alla ställer upp för varandra. Framåt hoppas jag att vi ska kunna omvandla vårt spel till fler målchanser och trycka in fler bollar. Det gäller att ha rätt inställning till varje match för det är en tuff serie och det kommer finnas många lag som kommer vilja slå oss. Vi har en tuff utmaning framför oss, menar ”Ante”.


Serien sätter igång i början på april med bortamatch mot Örgryte IS, innan första hemmamatchen blir mot Norrby IF. Då hoppas vi att alla HBK:are är på plats och du kan redan nu säkra din plats genom att köpa Seriekort – läs mer här.