2-0 mot FFF efter tidiga mål

Med drygt två månader kvar till premiärmatchen mot Örgryte IS i Superettan spelade under lördagen HBK årets första träningsmatch på Söndrums IP mot Falkenbergs FF i ett halländskt derby. HBK vann matchen 2-0 efter mål av Mikael Boman och Villiam Dahlström.
På ett soligt och kyligt Söndrums IP debuterade nyförvärvet Villiam Dahlström i HBK-tröjan och mittbacken Taulant Parallangaj gjorde A-lagsdebut i HBK när de mötte Falkenbergs FF.

Falkenbergs FF började piggast och redan efter 13 sekunder kom deras första avslut, som Malte Påhlsson i HBK-målet enkelt fångade.

Efter fem minuters spel kom HBK i gång med sitt passningsspel. Efter ett fint kombinationsspel på vänsterkanten i den 6:e minuten kunde en omarkerad Mikael Boman nicka in 1-0 till HBK, efter ett inlägg från Simon Lundevall.

Nu tog HBK över matchen och åtta minuter senare var det dags för ett nytt HBK-mål. Återigen var det ett fint passningsspel på vänsterkanten som ledde fram till målet. Andreas Bengtsson slog ett inlägg som nyförvärvet Villiam Dahlström skarvade in i mål.

Simon Lundevall var i den 21:a minuten nära att göra 3-0 när han chippade bollen tätt över ribban. Efter Lundevalls chans kunde Falkenberg, med ett bra passningsspel och spelvändningar, skapa några halvchanser. FFF:s nyförvärv från IF Norrby, Wilhelm Ärlig, kom igenom i straffområdet men Andreas Bengtsson gjorde en snygg brytning. Därefter täckte Taulant Parallangaj ett skott från Oliver Hintsa.

I slutet på första halvlek hade HBK några offensiva lägen där spelarna blev avblåsta för offside.

Inför andra halvlek gjorde HBK fyra byten. Jospeh Baffo och Alexander Berntsson ersatte Andreas Johansson och Taulant Parallangaj i försvaret. På mittfältet ersatte Kazper Karlsson Joel Allansson och i anfallet kom Alexander Johansson in i stället för Mikael Boman.

Falkenberg var det bästa laget den första kvarten av andra halvlek. De hade ett bra presspel och passningsspel och skapade några halvchanser. Den förre HBK-spelaren Oliver Hintsa i FFF var mycket aktiv och skapade en del oreda i HBK:s försvar. Men de skapade inga heta målchanser.

I den 65:e minuten kom Albin Ahlstrand in och han ersatte Simon Lundevall. Det var Albins A-lagsdebut i HBK och nu var det två bröder Ahlstrand på planen.

Nu började HBK ta över matchen igen och i den 66:e minuten sköt Kazper Karlsson ett skott tätt utanför målvaktens högra stolpen. Fyra minuter senare skjuter Albin Ahlstrand ett skott som täcks till en resultatlös hörna.

I den 71:a minuten slår Emil Tot Wikström en fin genomskärare till Alexander Johansson som kommer fri framför straffområdet. Alexander får en knuff och målvakten kan ta hand om bollen. HBK:arna ropar på frispark men domaren blåser inte.
HBK:s sista möjlighet har inhopparen Johan Gudmundsson, som från nära håll, nickar ett inlägg i målvakten Tim Erlandssons famn.

- Det var en skön känsla att göra mål. Det viktigaste idag var segern. Falkenberg stod upp bra, sa målskytten Villiam Dahlström efter matchen i Hallandspostens sändning. Han sa också att det är kul att vara i HBK.

Det här var Magnus Haglunds kommentar efter matchen:
- Jag är nöjd med segern. Vi gjorde två fina mål och höll nollan. Falkenberg tar över första kvarten i andra halvlek men sedan tar vi tag i det igen. Nu blir det fortsatt hård träning under kommande vecka.

Nu är säsongen på gång på riktigt och nästa träningsmatch spelar HBK lördagen den 29 januari kl. 13.00 mot Varbergs BoIS på Söndrums IP.

Halmstads BK – Falkenbergs FF 2 - 0

Malte Påhlsson – Thomas Boakye, Andreas Johansson (K) (Joseph Baffo, 46), Taulant Parallangaj (Alexander Berntsson, 46), Andreas Bengtsson - Emil Tot Wikström, Joel Allansson (Kazper Karlsson, 46), Erik Ahlstrand, Simon Lundevall (Albin Ahlstrand, 65) - Mikael Boman (Alexander Johansson, 46), Villiam Dahlström (Johan Gudmundsson, 76)
Avbytare utan spel Zackarias Nilsson
Mål 1-0 (6) Mikael Boman (Simon Lundevall), 2-0 (14) Villiam Dahlström (Andreas Bengtsson)