0-0 i Landskrona för P16

HBK P16 åkte på söndagen ner till Landskrona för sin andra träningsmatch för året. Landskrona BOIS började bättre än HBK i inledningen av matchen, med sin fysik och passningsspel hade HBK svårt i pressen. Allt efter som, tog HBK över och etablerade spel på offensiv planhalva, och kom till några halvchanser.

I den 35:e matchminuten kom Nikola Vrban loss på kanten och tog sig in i straffområdet men blev upphakad bakifrån. Straff tyckte många, men inte alla.


Lukas Ek vann boll högt upp i plan tog sig förbi sin spelare och kom till ett inlägg där Vincent Johansson sånär var först på bollen, men den rensades undan i sista stund.


- I pausen pratade vi om hur vi skulle organisera oss i vårt presspel, vilket gjorde att vi störde deras uppspel och vann bollen högt upp i banan, säger assisterande Tobias Dock.


Andra halvlek började HBK riktigt bra. Landskrona hade det svårt att spela sig ur HBKs höga press.


I 61:a matchminuten vann Emir El-Kathemi bollen på högerkanten, slog en fin passning till Vincent Johansson som i sin tur friställde Isaac Carlsson, som avslutade men tyvärr rakt på målvakten.


HBK fortsatte att spela en fin anfallsfotboll på Landskronas planhalva, som bara har några få omställningar i andra halvlek.

I 75:e matchminuten, efter ett fint kombinationsspel, avslutade Nikola Vrban ett skott som målvakten sånär tappade in, men den blev en resultatlös hörna.


- Killarna gjorde en bra arbetsinsats både offensivt och defensivt. Det är bara målen framåt som vi saknar idag, men det kommer,  säger Fredrik Andersson avslutningsvis.


Landskrona BoIS P16 - HBK P16, 0-0 (0-0)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, Albin Hyseni (ut 55), Sinisa Antunovic (ut 55) - Lukas Ek (ut 60), Vincent Johansson, Gustav Nilsson (ut 55), Wilton Ljunggren - Zack Jönsson Gustafsson (ut 60, in 85), Nikola Vrban (ut 85)

Avbytare Edis Helic (in 55), Erion Maxharraj (in 55), Isaac Carlsson (in 55), Liam Pärna (in 60), Lajin Othman (in 60)


Foto: Louise Dock