Vinst i Ligacupen för P17

HBKs P17-lag ställdes mot Falkenberg FFs P17-lag under lördagen i sin femte match för året men denna gång var det premiär i Ligacupen. Liksom i de fyra föregående matcherna slutade även den här matchen med vinst vilket gör att P17 har inlett försäsongen med fem raka vinster.
HBK inledde matchen med ett stort bollinnehav som pågick under de första 25 minuterna av första halvlek. Bollinnehavet utmynnade endast i ett mål där hemmalaget kom till flera bra möjligheter men fick bara nöja sig med ett mål vilket var 1-0 målet som kom i den 8:e minuten av Altin Mazreku. Istället var de gulklädda bortalaget som fick en del omställningar och gjorde också 1-1 i den 28:e minuten genom en fint distansskott. Avslutningen av den första halvleken var öppen och inget av lagen lyckades ta kommandot över den.

- I pausen pratade vi om att försöka hitta tillbaka till det fina spel som vi hade i de inledande 25 minuterna samtidigt som vi ville få stopp på de farliga omställningarn. Vi var också överens om att vi behövde bli mer noggranna i teknik, passningar och avslut till den andra halvleken, säger HBK-staben.

I andra halvlek så börjar HBK-spelarna bra med ett högt försvarsspel och lyckades också genom det att göra 2-1 i den 56 matchminuten av Linus Abrahamsson. Efter det så kontrollerar hemmalaget matchen men då och då sticker bortalaget upp i en del försök men de blåklädda lyckas avvärja de farligheter som dyker upp och kan istället göra 3-1 i den 71:e minuten genom Marius Lerner som precis blivit inbytt och gör mål på sitt första tillslag i matchen. 3-1 blir också slutresultatet när domartrion blåser av matchen.

- Vi gör tre mål framåt och släpper in ett mål bakåt vilket gör att vi vinner den här matchen och att vi går in i ligacupen med 3 poäng men matchen gav oss också många svar på saker som vi gör bra som de första 25 minuterna men också en del saker som vi behöver göra bättre för att bli bättre, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

HBK P17- Falkenbergs FF P17 3-1 (1-1)
Startelva Måns Ramström – Benjamin Fazljiu (ut 71), Fabian Johansson (ut 76), Noel Wikström, Kristian Misic – Linus Abrahamsson, Måns Andersson (ut 66), Adam Frånberg, Altin Mazreku – Edmond Berisha (ut 76), Elis Wijk (ut 71).
Avbytare Joel Kelloniemi (in 71), Bleon Kurtulus (in 76), Laurent Qitaku (in 66), Nikola Vrban (in 76), Marius Lerner (in 71), Noa Pastuhovic.
Mål 1-0 (8) Altin Mazreku, 1-1 (28), 2-1 (56) Linus Abrahamsson (Edmond Berisha), 3-1 (71) Marius Lerner (Linus Abrahamsson).