Stark prestation under dåliga förhållanden

I matchen mot Valinge/Derome rivstartade damlaget och gjorde fem mål redan under första kvarten med olika typer av anfall och avslut.
HBK började i ett högt tempo och pressade motståndarna över hela planen. Redan i första anfallet hade Elsa Karlsson ett stolpskott. I matchminut fyra gjorde Matilda Johansson (bilden ovan) 1-0 med ett säkert avslut i fritt läge.

Efter ytterligare två minuter gjorde Izabella Patel 2-0. Hon gjorde även 3-0 efter elva minuter innan Elsa Karlsson gjorde sitt första mål i HBK och ökade på till 4-0 i anfallet efter. Offensiva vänsterbacken Saga Holm gjorde sedan 5-0 i femtonde minuten.

Nu slog HBK av något på takten och tillät Valinge/Derome komma in i matchen dock utan att skapa några farligheter mer än något distansskott.

6-0 kom i 33:e minuten, åter genom Elsa Karlsson som även gjorde 7-0 efter ett väl avvägt avslut strax utanför straffområdet.

-Vi gör mål på flera olika typer av anfall som frilägen, instick, efter inlägg, genombrott och avslut från distans. Dessutom skönt för Elsa att fått göra sina första mål i HBK-dräkten, menar Fredrik Andersson.

I andra halvlek började HBK åter på ett bra sätt men stor eloge till Valinge/Derome som aldrig gav sig utan hela tiden kämpade trots underläge.

Bortalaget fick också utdelning efter 55 minuter efter ett fint avslut från distans. Jennifer Andersson fastställde slutresultatet till 8-1 efter en hörna från Elvira Johansson.

Under andra halvlek gör HBK hela sju byten och samtliga fick därmed speltid.
- Vi spelar sista delen av matchen med åtta spelare som förra säsongen spelade i F.17-serien och samtliga gjorde det riktigt bra, berömmer "Fidde".

Wilma Lindén spelade hela matchen som mittback och kan vara stolt över sin första match i damlaget från start. Elsa Karlsson gjorde en bra insats och ser stark ut i bollmottagning och har fina avslut. Izabella Patel som gjorde årets premiärmål, gjorde återigen en fin insats och dessutom två mål. Balansen på mittfältet ser stabilt ut med Arbnora Robeli som kommit igång fint efter sitt uppehåll tillsammans med två kärnkraftverk i form av Matilda och Elvira Johansson.

Samtliga spelare kvitterar ut ett fint betyg och mest spännande var att se nya målvakten, Charlotte Delin. Hon har tränat med laget tidigare men gjorde nu sin första match i HBK.
- Vi har rekryterat Charlotte Delin från FC Rosengård efter att ha sökt en målvakt under lång tid. Charlott som studerar i Malmö, bor i Helsingborg och alltså pendlar åt både söder och norr. FC Rosengård har uppträtt väldigt professionellt i detta och Charlotte kommer fortsätta träna med Rosengård de flesta dagarna men kommer spela matcherna med HBK, säger Fredrik.

HBK:s målvakt Ella Oscarsson, för dagen utlånad till Valinge/Derome, kämpade på och hade betydligt mer att göra än kollegan Charlotte. Ella stod för flera fina räddningar och utan bra spel av henne kunde målskörden blivit ännu större för HBK.

HBK DAM - VALINGE DEROME  8 - 1

Laget: Charlotte Delin – Emmy Ecklein (65), Wilma Lindén, Jennifer Andersson, Saga Holm (78) – Arbnora Robeli (70) – Izabella Patel (65), Matilda Johansson (70), Elvira Johansson, Sandra Holm (45) – Elsa Karlsson (80).
Avbytare: Ebba Sandgren (45), Ida von Schedvin (65), Ellen Odefalk (65), Vilma Lund (70), Emma Johanssaon (70), Emma Patel (78), Liv Högardh (80).
Mål1-0 (4) Matilda Johansson, 2-0 (6) Izabella Patel, 3-0 (11) Izabella Patel, 4-0 (13) Elsa Karlsson, 5-0 (15) Saga Holm, 6-0 (33) Elsa Karlsson, 7-0 (39) Elsa Karlsson, 7-1 (55), 8-1 (84) Jennifer Andersson