Positiv Lundevall inför cupstarten

Simon Lundevall gör nu sin andra hela säsong i HBK efter att han kom till föreningen i oktober 2020. Efter sex veckors träning känner han en positivitet och tycker att det ska bli härligt att cupspelet drar igång.

Efter tolv dagar nere i skönt väder på Algarvekusten kom HBK hem förra  helgen och har denna vecka återigen fått uppleva den halländska vintern och konstgräsplaner. De tolv dagarna i solen uppskattade han.

- Träningslägret var kanon. Det var hårt, bra väder, bra planer och bra motstånd, precis som ett träningsläger ska vara, säger ”Lunde”.



Simon Lundevall spelar från start i morgondagens match mot BP.

Kroppen känns bra trots den hårda träningen.
- Man vet ju att vi tränar väldigt hårt så det där sista kanske inte riktigt klickar. Det som är viktigt för mig är det fysiska och det känns bättre än på många år, så känslan är bra.


Både fysiskt och psykiskt är det skönt att komma i väg några veckor på försäsongen.
- Klart att det är skönt att vara där i det klimatet. Det är klockrent att man kan komma i väg mitt under kalla förhållanden här, komma ner dit och köra, men det känns helt okej att komma hem nu när det inte är någon snö, så jag klagar absolut inte.


Omställningen konstgräs-gräs-konstgräs är inget som bekymrar Simon som är en vad konstgrässpelare efter sina år i Gefle IF och IF Elfsborg.
- Jag gillar konstgräs så det funkar bra, sen var det skönt att få känna på bra gräsplaner där nere. Det är så klart skönare att träna i tjugo grader än vad det är här, men det är helt okej framför allt när vädret är som det är just nu. Det blir mer problem när det är kallare.


Efter tre bra matcher nere i Portugal går nu HBK in i Svenska Cupen. I morgon, måndag , väntar spel mot IF Brommapojkarna på Grimsta IP uppe i Stockholm.
- Det ska bli kul, samtidigt som vi vet vilken period vi är i med hård träning. Träningsmatcher i all ära men nu blir det tävlingsmatcher. Då blir det lite extra taggning, framför allt när det är i cupformat som det är nu och där man har chans att gå vidare.



Simon utmanar en Varbergsspelare vid hemmamatchen i somras.

Det är några år sedan som han mötte stockholmarna men han tror sig veta vad det är för slags motståndare som väntar på måndag.
- Brommapojkarna har alltid varit ett bollskickligt lag, de jobbar väl så hela vägen ner till pojklagen. Det är alltid bra unga spelare som är hungriga. De vann div. 1 förra året och gick upp i Superettan så det är förmodligen ett bra lag, tror Lundevall.

- Det ska bli kul, man märker att det är tävlingsmatch, man åker dagen innan, laddar upp. Tävlingsmatcher är något annat, säger Simon Lundevall inför cupstarten.


HBK-managern Magnus Haglund har tagit ut Simon Lundevall i startelvan och tycker att han sett positiva tecken under försäsongen.

- Simon är en spelare som har stor erfarenhet och han har fått en bra kontinuitet i träningen under början av året och han har svarat för flera bra insatser.


.....

IF BROMMAPOJKARNA – HALMSTADS BK
Svenska Cupen 2021/22 grupp 3
Måndag 21 februari 2022 kl. 19.00
Grimsta IP
Matchen visas på Cmore