P17 förlorade

HBK begav sig under söndagen till Varberg för att möta Varbergs BoIS i Ligacupen. Det slutade med att hemmalaget knep alla poängen och P17 förlorade sin första match för året.

Det var HBK som inledde matchen med bäst och hotade Varbergs BoIS i sista tredjedelen flera gånger. Bortalaget radade upp flera fina kombinationer och ett fint passningsspel som resulterade i avslut eller mål.

Efter 20 minuter så stod det 1-2 till HBK genom två mål av Altin Mazreku och ett mål av Linus Abrahamsson. Varberg kvitterade till 1-1 efter 12 minuter efter ett bolltapp på mitten och efter 45 minuter spelade så stod det 3-3 varav ett straffmål samt att ett obeslutsamt HBK-försvar inte lyckats få iväg en boll i sitt egna straffområde i tid.

- I paus var vi såklart inte nöjda med den första halvleken och vi ville hitta tillbaka till det spel som vi hade de första 25 minuterna som hade gett oss 3 mål framåt, medger assisterande tränare Mattias Olofsson.

Andra halvlek blir tuff och mer ett ställningskrig där HBK skapar en del chanser där antingen stolpen eller målvakten är i vägen för fler mål framåt. Bortalaget lyckas dock aldrig få igång något ordnat anfallsspel där hemmalaget kämpar på bra och pressar tillslut sig fram till ytterligare mål i den 74 minuten och sätter där 4-3 till hemmalaget genom ett välplacerat skott. Efter det lyckas Varbergs BoIS FC freda sitt mål och knipa alla 3 poängen.

- Vi ger väl oss själva betyget godkänt om inte mer de första 25 minuterna där vi gör 3 mål framåt och visar upp ett bra och varierat anfallsspel men sedan sker det en del misstag som straffar oss hårt genom mål bakåt som gör att vi förlorar matchen. Samtidigt är inte prestationen i försvarsspel eller anfallsspel tillräckligt bra från vår sida idag. Vi får hem och träna och ladda om till nästa vecka då vi möter Ängelholms FF på hemmaplan, säger huvudtränare Alexander Sakac.

Varbergs BOIS P17 - HBK P17 4-3 (3-3)

Startelva Noa Pastuhovic – Benjamin Fazljiu (ut 76), Fabian Johansson (ut 81), Noel Wikström, Filip Andersson (ut 66) – Edmond Berisha (ut 66), Måns Andersson, Laurent Qitaku (ut 66), Altin Mazreku – Linus Abrahamsson, Elis Wijk.

Avbytare Joel Kelloniemi (in 66), Kristian Misic (in 76), Hugo Rödin (in 66), Filip Lennartsson (in 81), Zack Jönsson Gustafsson (in 66).

Mål 0-1 (4) Altin Mazreku (Edmond Berisha), 1-1 (12), 1-2 (15) Altin Mazreku (Elis Wijk), 1-3 (20) Linus Abrahamsson (Filip Andersson), 2-3 (30), 3-3 (44), 4-3 (74).