Oavgjort på Grimsta

Efter en mållös första halvlek tog HBK genom Simon Lundevall ledningen genom ett tidigt mål men där BP kvitterade i mitten på andra. HBK försökte trycka på i slutet av matchen men fick aldrig någon utdelning.
HBK började bra och skapade den första chansen (6) när Emil Tot Wikström kom runt på kanten och där han slog ett inlägg som Sadat Karim inte kunde styra på bollen utan den gick över.

Bara minuten efter hade BP sin första chans när Marijan Kosic kom i bra skottposition men där skottet gick strax över ribban.

BP försökte rulla och hade mycket boll, men så fort de missade var HBK på som hökar. Nästa stora läge (16) fick Villiam Dahlström när Erik Ahlstrand kom runt på vänsterkanten och spelade snett inåt bakåt. Villiam försökte placera bollen i bortre gaveln men fick inte rätt riktning på skottet.

HBK låg bra i sina positioner och BP fick spela mycket runt. I den här delen av matchen hade HBK några bra inläggsmöjligheter men där anfallarna inte fick tag i bollarna. Vid ett inlägg (26) från Tot Wikström mot Villam Dahlström och fick en smäll av målvakten men domaren valde frispark till målvakten.

En BP-försvarare bjöd (30) Sadat Karim på ett läge när han fri med målvakten, lite snett från höger, försökte placera bollen vid sidan om målvakten men den kunde rädda med händerna.

Fem minuter senare fick HBK ett omställningsläge men där Tot Eikströms boll inte nådde Villiam Dahlström. BP:s bästa chans dittills (38) kom när djupledsspringande Philip Hellqvists nick tillbaka nådde Wilmer Odefalk som fick ett bra läge då Malkolm Nilsson Säfqvist hade lämnat buren, men skottet gick strax utanför.

Det blev en mållös första halvlek där HBK hade de lite större chanserna med Dahlströms och Karims möjligheter, medan BP  hade några bra skottmöjligheter.

Redan i andra halvleks första minut fick HBK en hörna från höger. Erik Ahlstrands boll skarvade Sadat Karim mot bortre stolpen och där Andreas Johansson kom aningen för sent för att kunna raka in bollen i mål.

Simon Lundevall svarade strax därpå (49) för matchens första mål. Detta efter att Villiam Dahlström spelat ut mot honom och där han i kamp med en försvarare tunnlade honom vilket gjorde att han blev fri med målvakten. Med stor känsla placerade han bollen i bortre hörnet utan chans för målvakten. Det var för övrigt "Lundes" första mål i tävlingssammanhang sedan hans debutmatch i oktober 2020 mot Hässleholms IF.

Kort därpå tappade HBK bollen och i en omställning fick Philip Hellqvist skottmöjlighet inne i straffområdet men där Malkolm Nilsson Säfqvist parerade fint vid första stolpen.

I 65:e minuten hade Marijan Kosic en bra frisparksmöjlighet och där bollen gick förbi muren men där Malkolm Nilsson Säfqvist är vaken och kan rädda bollen nere vid första stolpen.

I matchens 80:e minut fick Pontus Carlsson göra ett inhopp och därmed också sin första tävlingsmatch för HBK.

BP hade nu mycket boll och där HBK försökte stänga alla anfallsmöjligheter men kvitteringen kom (68). BP spelade sig in i straffområdet och där Kosic sköt på Boakye så att bollen i en både nådde Wilmer Odefalk som tryckte in bollen i mål. Bara minuterna senare hade BP en ny het chans när bollen gick igenom hela straffområdet men där Kosic inte träffade mål med sitt skott.

Med kvarten kvar gjorde HBK ett dubbelbyte när de båda anfallarna ersattes av Mikael Boman och Alexander Johansson. Strax därefter byttes Pontus Carlsson in och fick på så sätt göra tävlingsdebut när han ersatte Emil Tot Wikström.

Just Alexander Johansson fick nästa chans (79) när Simon Lundevall stack in bollen men skottet täcktes till hörna. HBK gjorde en anstormning sista 10-15 minuterna framåt och började trycka ner BP.

Alexander Johansson tog sig runt (87) och in i straffområdet och försökte parallellt med mållinjen nå HBK-fötter men hemmalaget kunde resa undan.

Trots trycket framåt blev det inga fler mål utan första tävlingsmatchen för året slutade 1-1.