Nöjd Magnus efter segern och med lägret

Nere i Albufeira på södra Portugal har HBK under elva dagar bedrivit sitt första träningsläger på tre år. I dag avslutades det med match mot engelska Brentford FC B-lag där det blev seger med 2-1.
- Stark seger mot ett väldigt bra lag. Jag är otroligt nöjd med de första 25 minuter med både anfalls- och försvarsspelet där vi gör väldigt mycket av det vi vill se. Stora delar av resten av matchen får vi ägna oss åt försvarsspel och där är vi starka i vanlig ordning. Vi grundlade segern första tjugofem och sen jobbade vi hårt, säger Magnus Haglund.

Segermålet var kanske ett av de märkligaste mål som man har kunnat se på seniornivå när Brentford ställer till det och det hela slutar med ett självmål.
- Vi visste att de är ett otroligt spelande lag och att man kan bjudas på något om man pressar högt.

I och med matchen är fotbollen över för laget. I eftermiddag och kväll får spelarna ledigt, innan det är samling i morgon till frukost, innan man vid tolvtiden tar flyget tillbaka. Då med tre matcher i bagaget och där två av matcherna har resulterat med seger.
- Vi har haft det väldigt bra här nere med perfekta träningsförhållanden. Spelarna har blivit starkare och alla har gjort framsteg. Vi åker hem med i stort sett hela truppen skadefria.

Under senaste veckan har de mött i tur och ordning; FC Köpenhamn, Vålerenga Fotball och Brentford FC B.
- Det har blivit tre riktigt bra prestationer i våra matcher mot riktigt bra lag. Generellt är jag väldigt nöjd med spelarnas insatser men vill ge lite extra beröm till Erik Ahlstrand och Thomas Boakye. De har spelat väldigt mycket och gjort starka insatser. Även våra målvakter ska ha ett extra plus.

Tre matcher nere i Portugal har också inneburit fem mål framåt, vilket var lite av HBK:s dilemma förra året.
- Här nere har vi faktiskt gjort tre mål på fasta situationer, säger en nöjd Magnus Haglund.