Klar 3-0 för P19

P19 gjorde en stabil insats i Ligacupen mot hallandskollegan Varbergs BoIS.
HBK inledde väl under första minuterna och det var tydligt HBK som var spelförande även om Varberg var snabba i sina kontringar.

Hemmalaget skapade en handfull chanser under första halvlek som inte resulterade i några mål framåt.

- Stabilt men inte så spetsigt som önskat i första halvlek. Några småsaker som vi tryckte på under pausen, berättar huvudtränare Max Lindén.

Andra halvlek var mer spetsigt och lite hetsig. HBK tog fint ledningen efter 56 minuter när Viggo Rolfsson fick ett instick av Lorent Mehmeti och placerade in bollen i mål. 18 minuter senare var det typ omvända roller. Rolfsson blev nedgjorde centimetrarna utanför straffområdet och Mehmeti skruvade in frisparken i krysset.

Lorent Mehmeti satte sedan 3-0 på en fin omställningspassen av Enis Krasniqi (85).

- Stabil insats genom hela matchen. Varberg har svårt att skapa något i uppställt spel och vi hanterade deras omställningar på ett bra sätt. Vi har vårt arbetssätt och vi har tagit kliv sedan träningsstarten för fyra veckor sedan, avslutar Morgan Ljungkvist, assisterande i P19.

HBK P19 - Varbergs BoIS, 3-0 (0-0)

Startelva Alexander Nielsen (ut 46, in 75) - Wilmer Hesselgren, Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg (ut 10) - Lorent Mehmeti, Samuel Svensson, Mattias Saleem Almgren, Enis Krasniqi - Viggo Rolfsson (ut 78), Alex Hall
Avbytare Petter Andersson (in 46, ut 75), Emil Annerhult (in 10, ut 55), Viktor Dahlin, Axel Abrahamsson (in 55), Egon Kurtulus (in 78)
Mål 1-0 (56) Viggo Rolfsson (Lorent Mehmeti), 2-0 (73) Lorent Mehmeti, 3-0 (85) Lorent Mehmeti (Enis Krasniqi

Bilden ovan: Alexander Nielsen (foto Louise Dock)