HBK Dam förbereder sig

Första tiden har kantrats av sjukdomar, karantän och resor för spelarna i vårt damlag. Det är först nu som bitarna börjar falla på plats och det börjar bli så normalt det går i dessa tider.  
- Vi har lagt stor vikt vid att få upp spelarnas fysiska status och försvarsspel, där är vi långt framme, säger Fredrik Andersson. Nu går vi in i nästa fas med mer träning på vår offensiv.  
 
Damlaget hade som ambition bygga vidare på förra årets grund men efter att flera spelare lämnat så behöver mycket börja byggas från grunden.  
- Vi har fått in tio nya spelare i truppen och kommer troligtvis få klart med två till inom kort. En offensiv kraft och en målvakt som varit hög prio sedan i höstas. Här är vi nära en lösning och jag hoppas det blir klart under nästa vecka.  
 
Laget tappade båda sina målvakter där Emma Orrdal slutade och Maja Arvehell är gravid. Emma kommer börja träna med laget igen och finns tillgänglig när det behövs. Förutsättningarna är mycket på hennes villkor men tränaren är nöjd med att få henne tillbaka.  
- Emma har spelat samtliga säsonger sedan starten och betyder mer än att bara vara en duktig målvakt. På träningarna har dessutom Ella Oscarsson, ny målvakt från Falkenberg, gjort väldigt bra ifrån sig och är också ett alternativ.  

Under januari har Utvecklingslaget och damtruppen tränat samtidigt och flera har tagit stora steg i sin utveckling där samtliga är med och konkurrerar för spel i damlaget.  
 
- Min bedömning är att vi kommer bli ungefär i nivå med våra prestationer förra året. Nyförvärven fyller de tomrum som skapades av spelare som lämnat. Jag hoppas också att några fortsätter utvecklas i rätt riktning. 

- T.ex. gick Elvira Johansson från klarhet till klarhet och tillhörde topparna i hela serien under hösten. Nellie Granstam ger oss en dimension med sitt spel som vi saknat. Arbnora tillför erfarenhet och har ledaregenskaper som gör oss bättre som lag.  

- Saga Holm ger oss fler alternativ i offensiven där vi kan växla i yttre och inre korridor mot centralt. Totalt så tror jag vi kommer få möjlighet till större variation i vårt spel. Truppen innehåller många bolltrygga spelare som kan ge oss ett lugn med längre etablerade anfall, säger Fredrik "Fidde" Andersson.  
 
Spelarna visar på bra karaktär under en period med tung fysisk träning. Samtliga är beredda att jobba hårt för att bli bättre. Ett klassiskt recept i HBK som varit grunden till herrlagets framgångar, historiskt i svensk fotboll.  

Om några veckor börjar träningsmatcherna och laget får då bra referenspunkter att jobba vidare med mot seriestarten.